Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

ΗΠΕΙΡΟΣ: Τοπικές βροχές, ενίσχυση των ανέμων, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά

Χειμωνιάτικο σκηνικό περιμένουμε από σήμερα Παρασκευή (16.11.2018) στην περιοχή μας. Αρχικά θα σχηματιστούν νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μικρής όμως έντασης. Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα περιμένουμε να εκδηλωθούν στα ...
ανατολικά ορεινά, ενώ έως το βράδυ θα έχουν κατέβει σε περιοχές με υψόμετρο 1000 με 1100 μέτρα.
Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς στις πεδινές  και παράκτιες περιοχές, τους 11 στα ημιορεινά και τους 5 βαθμούς στις ορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από τα ανατολικά – νοτιοανατολικά, ενώ θα στρέφονται κατά διαστήματα σε ανατολικούς – βορειοανατολικούς, φτάνοντας τα 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στις δυτικές και νότιες περιοχές της περιφέρειας τα 5 με 6 μποφόρ.
Με αυξημένη συννεφιά και τοπικές βροχές θα ξημερώσει το Σάββατο, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά πάνω από τα 1000-1100 μέτρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα εξασθενούν, ενώ από το βράδυ αναμένεται να ενταθούν ξανά. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ
Την Κυριακή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, όμως η αίσθηση του κρύου θα είναι έντονη λόγω των ενισχυμένων ανέμων. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι βροχοπτώσεις κατά τόπους θα ενταθούν, όπως και οι χιονοπτώσεις, οι οποίες όμως θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα.