Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018

ΗΠΕΙΡΟΣ: Βροχές και καταιγίδες έως και την Τετάρτη – Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα περιμένουμε και σήμερα Δευτέρα στην Ήπειρο με μικρή εξασθένιση των φαινομένων έως το μεσημέρι. Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένουμε από το...
απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς στις παράκτιες και πεδινές περιοχές, από 8 έως 13 στα ημιορεινά τμήματα και από 5 έως 11 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα νοτιοδυτικά έως 3 με 4 και τοπικά στις παράκτιες περιοχές 5 μποφόρ.
Την Τρίτη θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές μόνο περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα.  Η θερμοκρασία στα επίπεδα της Δευτέρας, όπως και οι άνεμοι.
΄
Την Τετάρτη θα επικρατούν νεφώσεις, ενώ τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της περιφέρειας.  Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν, ενώ από το βράδυ θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες. Στα ορεινά θα σημειωθούν λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις οι οποίες τα ξημερώματα της Πέμπτης ενδέχεται να κατέβουν στα 1100 με 1200 μέτρα.
Από την Πέμπτη τα φαινόμενα θα σταματήσουν, ενώ το χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.