Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Λίστα… αναµονής, για το παλαιωμένο τσίπουρο της Ζοίνος Α.Ε.

Sold out η πρώτη κυκλοφορία,για το τσίπουρο εξαετούς παλαίωσης!!!Λίστα… αναµονής, που ξεπερνά, κατά πολύ, τις αριθµηµένες φιάλες της φετινής πρώτης εµφιάλωσης έχει σχηµατιστεί για το τσίπουρο εξαετούς παλαίωσης που ετοίµασε η Ζοίνος ΑΕ και σκοπεύει να το κυκλοφορήσει στην αγορά στο αµέσως επόµενο διάστηµα.
Η ηπειρώτικη οινοποιητική επιχείρηση δροµολογεί, επίσης, την αλλαγή «εικόνας» στα δύο ηµιαφρώδη κρασιά της, την είσοδό της στην αγορά της ...
Κύπρου και την επέκταση του ιδιόκτητου αµπελώνα, µε τη φύτευση νέων αµπελιών στην αµπελουργική ζώνη της Ζίτσας, όπου διατηρεί την έδρα και το οινοποιείο της.«Το καινούριο προϊόν που ετοιµαζόµαστε να ρίξουµε στην αγορά είναι το παλαιωµένο µας τσίπουρο, το οποίο έµεινε σε βαρέλι µια εξαετία πριν το εµφιαλώσουµε», εξήγησε στο περιοδικό Agrenda ο ∆ηµήτρης Μηλιώτης, από την εµπορική διεύθυνση της Ζοίνος ΑΕ. Όπως µας είπε, θα είναι µια εξαιρετικά περιορισµένη εµφιάλωση, καθώς δεν αναµένεται να υπερβεί τις 600 φιάλες, οι οποίες είναι ήδη προ-πωληµένες, ενώ υπάρχει «ουρά» για άλλες τόσες.

Με νέα ετικέτα σε αφρώδη και ηµιαφρώδη
Σε ό,τι αφορά τη γκάµα των κρασιών της Ζοίνος ΑΕ, στο µέτωπο αυτό η επιχείρηση δεν σχεδιάζει να δηµιουργήσει κάποιο νέο κρασί από τη νέα σοδειά, πλην όµως, θα προχωρήσει άµεσα σε επανασχεδιασµό των δύο ετικετών, που διατηρεί σήµερα στο λευκό αφρώδες «Ζίτσα» και το ροζέ ηµιαφρώδες «Aurelia». Στόχος είναι τα δύο κρασιά να αποκτήσουν νέα «εικόνα» και να είναι αναγνωρίσιµα πιο εύκολα από τους καταναλωτές.Οι τελικές αποφάσεις αναµένεται να ληφθούν το Νοέµβριο, ωστόσο ένα από τα σενάρια που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να επικρατήσει, θέλει τα δύο κρασιά να αποκτούν την ετικέτα «Zoinos Brut» και να χαρακτηρίζονται ως «αφρώδης οίνος». Αναφορικά µε την επέκταση του αµπελώνα στα σχέδια για το 2019 η φύτευση άλλων 50 στρεµµάτων µε τοπικές ποικιλίες όπως η «Ντεµπίνα», το «Βλάχικο» και το «Μπεκάρι».