Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου «ΓΕΥΣΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» συμμετείχε στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γευσιγνωσίας, Γαστρονομίας & Οινογνωσίας Ηπείρου «ΓΕΥΣΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥ», συμμετείχε στις 19-20-21 Οκτωβρίου στις εργασίες του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Γαστρονομίας και Οίνου που φέτος διοργανώθηκε στο Ζάππειο. Στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο, που είναι η ετήσια εκδήλωση της CEUCO (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας – Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques), συμμετείχαν παραπάνω από 400 σύνεδροι από...
δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις. Το Συνέδριο «Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ – Ελλάδα: Τουρισμός – Οίνος – Γαστρονομία» φιλοξένησε εκτός από τις Συνεδριακές εκδηλώσεις και μία μεγάλη έκθεση για την διασύνδεση της πρωτογενούς και δευτερογενούς αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας με την κατανάλωση, ενώ ολοκληρώθηκε με την γευσιγνωσία από τα προϊόντα που έφεραν οι σύνεδροι από τις χώρες τους και τα οποία γεύθηκαν πλήθος κόσμου. Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Συνεδρίου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ενότητα με θέμα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός», όπου αναπτύχθηκαν και παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους ομιλητές θέματα όπως: «Συστατικά της Ελληνικής κουζίνας με διατροφή προστιθέμενης αξίας», «Η Λευκάδα και τα κρασιά της», «Προορισμός Προϊόν – Μάρκετινγκ – Δυσκολίες», «Διατροφή στην Αρχαιότητα», «Προώθηση Αγροτικών Προϊόντων» κ.ά. Τις ημέρες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και έκθεση Τουρισμού – Γαστρονομίας στην οποία λειτούργησαν περίπτερα ιδιωτών, Επιμελητηρίων, Περιφερειών, Πρεσβειών και Δήμων. Κατά την διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου τα μέλη του Συλλόγου «ΓΕΥΣΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις τόσο με τον Πρόεδρο της CEUCO κ. Carlos Martín Cosme, όσο και με αντιπροσωπείες και συλλόγους του εξωτερικού. Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων του Συλλόγου «ΓΕΥΣΕΙΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» είναι ότι η διοργάνωση τέτοιων πανευρωπαϊκών συνεδρίων προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα και κάνουν ευρέως γνωστές τις διάφορες πτυχές της γαστρονομίας και του οίνου, αναδεικνύοντας τα κρασιά, τις γεύσεις και τον τουρισμό της Ελλάδας.