Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Ηπείρου

 Από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου  ανακοινώνεται η προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας των πάσης  φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων καθώς και της παραμονής εκδρομέων σε  εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες  που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλό.  Η απόφαση ισχύει μέχρι και την λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι 31-10-  2018 και από την...
δύση του ηλίου μέχρι 6  ης πρωινής στους παρακάτω  δασικούς, αγροτικούς οδούς και περιοχές του Νομού λόγω του κινδύνου  πρόκλησης πυρκαγιών.
Α΄ Στους Εθνικούς Δρυμούς του Νομού
Β΄ Περιοχή Δασαρχείου Ιωαννίνων.
 1. Σε όλο το Δασικό οδικό δίκτυο και περιοχές των Δημοσίων και  Δημοτικών δασών των Τ.Κ. Τσεπελόβου, Σκαμνελίου, Ηλιοχωρίου,  Βρυσοχωρίου και Λάϊστας του Δήμου Ζαγορίου εκτός της οδού από  διασταύρωση Μελισσόπετρας προς Ράχη Πιστρίτσιος και Ράχη  Μόρφας.
2. Σε όλο το εσωτερικό οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου  Ιωαννίνων.
3. Σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του Δασυλλίου του λόφου Τ.Κ.  Αβγού και  σε όλο το οδικό δίκτυο και την περιοχή του καταφυγίου Θηραμάτων  «Κουπάκια» του Δήμου Δωδώνης.
4. Στις δασικές οδούς Γκουφολάσα- Φασούλι- Μπαλντινίσιο του Δ.Κ  Μακρίνου και Καστανώνας Παλιοκαρυά Πέντε Αδέλφια του Δ.Κ.  Καστανώνα του Δήμου Ζαγορίου.
5. Στο οδικό δασικό δίκτυο του ελατοδάσους Πετροβουνίου του Δήμου Β.  Τζουμέρκων.
6. Στο Δασύλλιο Νήσου Ιωαννίνων.
7. Στον αρχαιολογικό Χώρο Δωδώνης.
Γ΄ Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας
1. Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα,  Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι,  Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, ΠουρνιάΠάτωμα,  Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας,  Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του Δήμου Κόνιτσας.
Στις οδούς και περιοχές.
Δ΄ Περιοχή Δασαρχείου Μετσόβου
1. Στις οδούς Τόκα – Βακαράτσα και Σαλατούρα – Βακαράτσα του Δήμου
Ζαγορίου.
2. Σε όλες τις Δασικές οδούς και περιοχές του Δημοσίου και Δημοτικού
Δάσους Τ. Κ. Βοβούσας πλην των οδών προς Περιβόλι και προς Ράχη
Πιστρίτσιος – Μελισσόπετρας – Λάϊστα.