Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ-Συνεργασία με την μεγαλύτερη εταιρία στο κόσμο στην παραγωγή ζυμών και προβιοτικών

Η Άρτα και το ΤΕΙ Ηπείρου αποτελούν σταυροδρόμι στην ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου για τη διατροφή και την υγεία των ζώων στην Ελλάδα. Στις 18 Απριλίου του 2018 επισκέφτηκε το ΤΕΙ Ηπείρου και το Εργαστήριο Υγείας των ζώων και Υγιεινής και ποιότητας τροφίμων του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων η διευθύντρια του τομέα έρευνας και ανάπτυξης της...
μεγαλύτερης εταιρίας στο κόσμο στην παραγωγή ζυμών και προβιοτικών Lallemand Nutrition Dr. Vanessa Demey, στο πλαίσιο συνεργασίας της εταιρίας και του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων για την χρήση καινοτόμων και εξειδικευμένων ζυμών και ωφέλιμων βακτηρίων (προβιοτικών) για την υγεία των ζώων, ιδιαίτερα στα πτηνά και στους χοίρους. Η Lallemand παράγει μοναδικούς ζυμομύκητες για τις φυσικές ζυμώσεις που επιτελούνται σε τρόφιμα όπως του ψωμιού, των κρασιών, επώνυμων Γαλλικών οίκων σαμπάνιας, της μπύρας, τυροκομικών προϊόντων, γιαουρτιών, ενώ διαθέτει ειδικά στελέχη ωφέλιμων βακτηρίων για χρήση από τον άνθρωπο και τα ζώα με αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η συνεργασία του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου με την εταιρία έχει αρχίσει με τη χρήση ενός νέου προβιοτικού που δοκιμάζεται υπό την επιστημονική επίβλεψη μελών του εργαστηρίου της Υγείας των ζώων στη διατροφή των πτηνών ώστε να μειωθεί η χρήση αντιβιοτικών ουσιών στην πτηνοτροφία.