Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ", Επιστημονική εκδήλωση: "Καρκίνος και κληρονομικότητα"

Επιστημονική ενημέρωση έγινε εχτές το απόγευμα στα Παλιά Σφαγεία αναφορικά με τον "καρκίνο και την κληρονομικότητα". Η εκδήλωση, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού, διοργανώθηκε απο τον σύλλογο Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών «Είμαστε Μαζί». Ουσιαστικά, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, το σύνολο των ομιλητών ανέδειξαν
την ανάγκη να υπάρξει  μέριμνα και να συσταθεί γραφείο γενετικής για εκείνους που έχουν αυξημένο ποσοστό εκδήλωσης καρκίνουΌλοι οι ομιλητές επιχείρησαν να παρουσιάσουν  τα επιστημονικά δεδομένα και φυσικά να απαντήσουν σε ερωτήματα που προκύπτουν.
Τόσο η ειδικευόμενη παθολόγος-ογκολόγος Αλεξάνδρα Παπαδάκη, όσο και οι αναπληρωτές καθηγητές  Χαράλαμπος Χαρίσης και Γιώργος Γκλαντζούνης επιχείρησαν να απαντήσουν σε πολλά ερωτήματα που πολλές φορές είναι δύσκολο να τεθούν και ακόμη πιο δύσκολο να απαντηθούν. Τέλος, τα δικά του επιστημονικά στοιχεία παρέθεσε στο κοινό και ο μοριακός βιολόγος Γιώργος Νασιούλας. Χαιρετισμούς απεύθυναν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων Μηνάς Πασχόπουλος, ο αναπληρωτής καθηγητής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Πενθερουδάκης και η πρόεδρος του συλλόγου «Είμαστε Μαζί» Αφροδίτη Κατσαράκη. Και οι τρεις αναφέρθηκαν στην σημασία της ενημέρωσης του κοινού απο τους επιστήμονες που είχαν προσκληθεί.