Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Αντιδράσεις για τα POS στα σχολικά κυλικεία

Να εξαιρεθούν ζητά και το Επιμελητήριο Πρέβεζας

Σε έγγραφο που απέστειλε το Επιμελητήριο Πρέβεζας προς το Υπουργείο Οικονομικών και τους βουλευτές του Ν. Πρέβεζας, το οποίο κοινοποίησε στην Κ.Ε.Ε.Ε και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξηγώντας τους λόγους, ζητά να εξαιρεθούν τα σχολικά κυλικεία από την τοποθέτηση εγκατάστασης τερματικών αποδοχής καρτών (POS).Συγκεκριμένα αναφέρει :

"Ενόψει της απόφασης 133473/2017 «Ρύθμιση Υποχρέωσης Αποδοχής πληρωμών με Κάρτα» σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν.4446/2016, με την οποία πρέπει να τοποθετηθούν υποχρεωτικά στα σχολικά κυλικεία τερματικά πληρωμής POS, ζητούμε να παρέμβετε άμεσα προκειμένου να εξαιρεθούν τα σχολικά κυλικεία από την εν λόγω απόφαση για τους εξής λόγους που παραθέτουμε πιο κάτω:
1.Στα σχολικά κυλικεία μοναδικοί πελάτες αυτών είναι ανήλικοι μαθητές που δεν διαθέτουν κάρτες τραπεζικών Ηλεκτρονικών Συναλλαγών και θεωρούμε ότι ο παραπάνω τρόπος είναι επικίνδυνος, άγνωστος και δύσκολος γι’ αυτούς.
2.Τα ποσά των προϊόντων που διατίθενται προς πώληση είναι μικρής αξίας και δεν ξεπερνούν το 1,5 με 2€. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης που περνά η χώρα μας, το προϊόν που πωλείται περισσότερο σε όλα τα σχολικά κυλικεία σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Κυλικείων Π.Ε. Πρέβεζας κο Τζίμα Γεώργιο είναι το κουλούρι με 0,50€.
3.Η μη ύπαρξη τηλεφωνικής γραμμής που απαιτείται για τη λειτουργία των POS. Η υποχρέωση αυτή βαραίνει με επιπλέον έξοδα και λογαριασμούς τους επαγγελματίες του είδους μιας και φορολογούνται για 365 ημέρες κανονικά σαν όλους τους επαγγελματίες αλλά όμως λειτουργούν για 140 ημέρες μόνο.
Για όλους τους παραπάνω λόγους και υπολογιζόμενης της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης που διέρχεται η χώρα, εκφράζουμε την πεποίθηση μας ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη και θα μεριμνήσετε παρεμβαίνοντας ώστε να βρεθεί μια λύση.
Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα εκ των προτέρων και είμαστε εν αναμονή της θετικής σας υποστήριξης και ανταπόκρισης."
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας
Ιωάννης Μπούρης