Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018

Προσεχώς "μετακομίσεις" στην νέα πτέρυγα του ΠΓΝΙ

Όλα έτοιμα για τις πρώτες "μετακομίσεις" στην νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που αναμένεται να λειτουργήσει το επόμενο διάστημα. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται απολύμανση στους χώρους, ενώ ήδη έχουν στηθεί κρεβάτια και
μηχανήματα σε πολλού χώρους.
Πρώτη που θα μετακομίσει στην νέα πτέρυγα σύμφωνα με την απόφαση χωροθέτησης της διοίκησης του ΠΓΝΙ είναι η Οφθαλμολογική Κλινική. Αμέσως μετά θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες και για τις άλλες κλινικές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση χωροθέτησης που έλαβε η διοίκηση,  οι απαραίτητες μετακινήσεις προβλέπονται σε 5 φάσεις συνοπτικά. Κάποια από τα επιμέρους βήματα των φάσεων μπορούν να εκτελεστούν παράλληλα ανάλογα με τις ανάγκες και τη διαθεσιμότητα χώρων και ανθρώπινου δυναμικού.Μεταξύ άλλων, στην απόφαση επισημαίνεται ότι η χωροθέτηση που προτείνεται αφορά το  χώρο που θα καταλάβουν οι κλινικές και δεν σχετίζεται με τον αριθμό των κλινών που θα αναπτυχθούν πραγματικά ή θα προβλεφθούν στο νέο Οργανισμό. Με βάση όλα τα παραπάνω καθώς και τα στοιχεία που παρατίθενται στη συνέχεια προτείνεται η χωροθέτηση των κλινικών να γίνει σύμφωνα με το σχεδιασμό τα δε στάδια μετακίνησης των κλινικών όπως αποτυπώνονται και εφόσον έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Τέλος η διοίκηση σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου βγήκε κερδισμένη απο την υπόθεση με τους "εργολάβους" της καθαριότητας και μπορεί να προχωρήσει και στην πρόσληψη των υπόλοιπων υπαλλήλων καθαριότητας ενω θα πληρωθούν και οι εργαζόμενοι κανονικά.