Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Ελαιόλαδο" από το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας

Εκδήλωση για την παρουσίαση της Εγκυκλοπαίδειας ελαιοκομίας "Το Ελαιόλαδο"-ένα βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα από την "Άξιον Εκδοτική"- διοργανώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, την Παρασκευή 2 Μαρτίου και ώρα 8 το βράδυ, στην αίθουσα της Θεοφανείου. Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργοοικονομολόγος, εκδότης του περιοδικού "Ελιά και Ελαιόλαδο" και υπεύθυνος του...
ιστότοπου olivenews.gr. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γεωπόνος Τάσος Γάτσιος. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για το ελαιόλαδο και την ελαιοκαλλιέργεια.
Η εγκυκλοπαίδεια ελαιοκομίας "Το Ελαιόλαδο" αποτελεί μια επιστημονική-εκλαϊκευμένη έκδοση για το εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο, και είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Καλύπτει με σφαιρικό τρόπο το σύνολο του αντικειμένου "Ελιά-Ελαιόλαδο" ξεκινώντας από ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία για την ελαιοκαλλιέργεια, την εγκατάσταση του ελαιώνα, έδαφος, κλίμα, καλλιεργητικές πρακτικές και φροντίδες, φυτοπροστασία, συγκομιδή, ελαιοποίηση, τυποποίηση, εμπορία και φτάνοντας μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις στην Κοινή Οργάνωση Αγοράς ελαιόλαδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.