Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών προς τις εφορίες, που προήλθαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών μέχρι το 2015

Πράξη κάνει η Κυβέρνηση τη δέσμευσή της για προστασία των αδύναμων πολιτών  με δύο ακόμη σημαντικές πρωτοβουλίες.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι από τον πρώτο χρόνο της κρίσης  και μέχρι το 2015 πολλοί συμπολίτες μας έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα, όπως και οι οικογένειές τους.   Κάποιοι  βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση, όντας ανασφάλιστοι, επειδή ακριβώς ήταν επείγων ο χαρακτήρας του ...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Πολιτιστικό Τριήμερο 10 - 11 - 12/7/17 Στον Πλάτανο

Δευτέρα 10/7/17 21:00 " Απόψε τραγουδάμε...", με τον Γιάννη Σταύρου
Τρίτη 11/7/17 21:30 Σκηνή Καραγκιόζη "Ο Καραγκιόζης μαχητής", με τον Κώστα Μακρή
Τετάρτη 12/7/17 Ηπειρωτική Παραδοσιακή Βραδιά με τον Λευτέρη Γκιώκα

Στην Πλατεία του Πλατάνου (Πίσω από το στάδιο)
Είσοδος Ελεύθερη  ...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και ώρα 19:00 με 36 θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Αναλυτικότερα, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα εξής θέματα:
ΤΑΚΤΙΚΑ
1. Επί αιτήσεως δεκατεσσάρων (14) Δημοτικών Συμβούλων της Μειοψηφίας με Θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με την ενέργεια των αναγκαστικών κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών πολιτών...

Αντιρατσιστικό φεστιβάλ Πρέβεζας .«Σπίτι μας ολόκληρη η Γη»

Με κεντρικό σύνθημα «Σπίτι μας ολόκληρη η Γη» πραγματοποιείται τη Δευτέρα στις 10 Ιούλη το 10ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Πρέβεζα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την επικίνδυνη και πολεμοκάπηλη πολιτική των ΗΠΑ / ΝΑΤΟ στην περιοχή. Ετοιμάζεται για νέες παροχές και διευκολύνσεις ...

Ανακοίνωση λήξης μαθημάτων της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ και του Πολυφωνικού Εργαστηρίου. Έναρξη μαθημάτων τον Σεπτέμβριο μήνα

Το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η περίοδος λειτουργίας της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ  και του Πολυφωνικού Εργαστηρίου της ΠΣΕ.
Μία περίοδος που χαρακτηρίστηκε από πολλές πετυχημένες συμμετοχές και της Χορωδίας και του Πολυφωνικού Εργαστηρίου, που έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό από αυτούς που τις  παρακολούθησαν.
Το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ...

Ένταξη των Πτυχιούχων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Διεύρυνση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων

Με ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση και συγκίνηση ανακοινώνω ότι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έκανε δεκτό το αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  για ένταξη στα μέλη του, με ειδικότητα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, των πτυχιούχων του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, γεγονός που αποτελούσε πάγιο αίτημα του Πανεπιστημίου μας και του Τμήματος.
Η εξέλιξη αυτή οδηγεί στη διεύρυνση των επαγγελματικών ...

ΑΡΤΑ:Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Άρτας στην 63η «Summer Fancy Food Show 2017».

Το ενδιαφέρον των εκπροσώπων του χώρου της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής και  της μαζικής εστίασης  της Αμερικής συγκέντρωσαν οι προθήκες του Επιμελητηρίου Άρτας και των Αρτινών επιχειρήσεων, που συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο στην 63η «Summer Fancy Food Show 2017».
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και πραγματοποιήθηκε 25-27 Ιουνίου ...

Κώστας Τασούλας: Το Υπουργείο Πολιτισμού εγκατέλειψε το σχέδιο ένταξης του Ζαγορίου στον Κατάλογο της UNESCO

Στις 18/12/2014 με την ιδιότητα του Υπουργού Πολιτισμού ανακοίνωσα απόφαση του Υπουργείου να εντάξει το Ζαγόρι στον περίφημο κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Η σύνταξη και υποβολή του φακέλου για αυτή την ένταξη θα υποστηριζόταν, πέραν  των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και από το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) που είχε δεχθεί γενναιόδωρα να είναι ο χορηγός της...

«Ναι» από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στον ενεργειακό σχεδιασμό για τις δημοτικές υποδομές

Πρωτοπόρος αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά ο Δήμος Ζίτσας καθώς είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ήπειρο που έχει προχωρήσει στην κατάρτιση του Ενεργειακού Σχεδιασμού για τις  δημοτικές υποδομές του, ο οποίος εγκρίθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης (05/07/2017) με τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων όλων των παρατάξεων πλην του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”  Δημ. Τζίμα που ψήφισε λευκό.
«Είμαστε βήματα μπροστά και αυτό μας κάνει υπερήφανους γιατί για άλλη μία φορά...

ΠΡΕΒΕΖΑ-Εγκαίνια του Δημοτικού Σταδίου Ζαλόγγου

Θα μετονομαστεί σε Δημοτικό Στάδιο ¨Κώστας Νεστορίδης”
O   Δήμος Πρέβεζας και ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Α.Ε.Κ Ν.Σινώπης σας προσκαλούν το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 και ώρα 6.μ.μ  στα εγκαίνια του Δημοτικού Σταδίου  Ζαλόγγου το οποίο θα  μετονομαστεί  σε Δημοτικό Στάδιο ¨Κώστας Νεστορίδης”
Θα ακολουθήσει ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ  Α.Ο Θύελλας  Σινώπης με την ομάδα Παλαιμάχων Α.Ε.Κ....

Θέατρο Έκφραση: Έκλεισε μια χρονιά… πλούσια, συναρπαστική και δημιουργική

Γέλιο, περιπέτειες, συγκίνηση, αγωνία, χαρά, ενθουσιασμός, δημιουργία, χειροκρότημα, εμπειρίες… σημάδεψαν τη σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε για το Θέατρο Έκφραση.
Και ποιος δεν πέρασε όλους αυτούς τους μήνες από το θεατρικό στέκι της οδού Αραβαντινού. Ο Λόρκα με τον δραματικό «Ματωμένο Γάμο» του, ο Σαίξπηρ που επανήλθε ολόκληρος σε μια ώρα, ο Πασχάλης Τσαρούχας με τον «Ληστή» του, η ομάδα Fly Theater με την Μικρασιάτισσα «Αγγελική», ο ...

Creative Bizlab OPEN DAY @ ΙΩΑΝΝΙΝΑ «Πώς να πουλήσετε τις δημιουργίες σας σε όλο τον κόσμο μέσω του internet»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Το CreativeBizLab - Εργαστήριο Δημιουργικής Επιχειρηματικότητας - διοργανώνει στα Ιωάννινα στις 10 Ιουλίου, ανοικτή ενημερωτική παρουσίαση για νέους τρόπους εργασίας και επιχειρηματικότητας μέσω του internet.
Με ολοκληρωμένες προτάσεις και δράσεις, το Creative Bizlab εστιάζει στα Ιωάννινα – μία περιοχή με παράδοση και παραγωγή πλούτου μέσω της δημιουργικής οικονομίας.
Για πρώτη φορά στα Ιωάννινα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική...

Την Κυριακή η ετήσια παράσταση με τίτλο Memories της σχολής χορού Ritmo Nuevo

Το πρώτο καρδιοχτύπι, ο πρώτος έρωτας και η γέννηση μιας αγάπης που κρατάει χρόνια.
Απόψε θα ζήσουμε μαζί το ταξίδι αυτό που ξεκινά από τα παιδικά χρόνια των πρωταγωνιστών μας και θα τους δούμε να μεγαλώνουν μαζί και  να χάνονται μέσα στα χρόνια. Μα οι αναμνήσεις είναι εδώ, δυνατές και ζωντανεύουν μπροστά μας.
Στα πλαίσια της ετήσιας παράστασης , η σχολή χορού Ritmo Nuevo θα παρουσιάσει την ...

Πάνω από ένας τόνος χασίς κατασχέθηκε τον Ιούνιο στην Ήπειρο

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η ΕΛ.ΑΣ. Ηπείρου και αφορούν την δραστηριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών τον Ιούνιο.Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, μέσα σ’ ένα μήνα κατασχέθηκαν συνολικά 1 τόνος και 213 κιλά χασίς (!), με την ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάζει 29 υποθέσεις ναρκωτικών.Συνολικά στη διάρκεια του περασμένου μήνα συνελήφθησαν 692 άτομα. Μεταξύ άλλων:

«Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Ιωαννίνων:Η πλατεία Χατζή πλημμύρισε στο διήμερο εκδηλώσεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 29 και 30 Ιουνίου 2017, οι καθιερωμένες πλέον εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ» Ιωαννίνων. Η πλατεία Χατζή πλημμύρισε και τις δύο μέρες με φίλους και  συμπολίτες μας που απόλαυσαν δύο βραδιές με μουσική και χορό. Την πρώτη μέρα με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας και των φιλοξενουμένων μας Συλλόγων από άλλες περιοχές και την δεύτερη μέρα με την λαϊκή ...

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Η ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 7, 8 & 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Στο επίκεντρο του πανελλήνιου ενδιαφέροντος για το λαϊκό πολιτισμό είναι ο Νομός Πρέβεζας από την Παρασκευή 7 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017. Αφορμή για μια ακόμη χρονιά είναι η Συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων και φίλων της παράδοσης που θα πραγματοποιηθεί στα χωριά Κανάλι και Νέα Σινώπη.
Στη φετινή 11η Συνάντηση συμμετέχουν 320 καθηγητές, δάσκαλοι χορού, χορευτές, μουσικοί αλλά και φίλοι του λαϊκού πολιτισμού από 27 Νομούς της Ελλάδας καθώς και από τον Καναδά, την Αμερική και την Αυστραλία.
Στο πλαίσιο της Συνάντησης θα γίνουν μαθήματα...

4o ΜΕΙΚΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ BEACH VOLLEY

ΖΕΥΓΑΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΣΤΕ" 
Ξεκιναμε και το φετινο καλοκαιρι δυναμικα με το μεικτο τουρνουα που θα πραγματοποιηθει το Σαββατο 8/7 στα γηπεδα beach volley της κυανης ακτης μεχρι αργα τη νυχτα !
βουτιες στην αμμο, τραγουδια,χοροι και ψησιματα ...

Κοινές δράσεις Γ. Καραγιάννη και Δ. Σεβαστάκη για τη φέτα

Επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς, Οικονομίας & Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου, Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλο και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ε. Αποστόλου, απέστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Καραγιάννης και Δημήτρης Σεβαστάκης, με την οποία επισημαίνουν την ανάγκη κατοχύρωσης της φέτας και του κρασιού της Σάμου στην υπό διαπραγμάτευση διμερή συμφωνία ΕΕ - Κίνας για την προστασία των προϊόντων γεωγραφικής ένδειξης.Συγκεκριμένα, οι βουλευτές στην...

Ομιλία της Μ. Τζούφη για το Γυναικολογικό Καρκίνο

Η Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής συνεδρίασε με θέμα την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό, σχετικά με την πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου. Στη συνεδρίαση παρέστησαν μια σειρά διακεκριμένων επιστημόνων όπως οι κ.κ. Θ. Αγοραστός, Καθηγητής Μαιευτικής & Γυναικολογίας στο Α.Π.Θ. και Α. Ροδαλάκης, Αν. Καθηγητής στην Α’ Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική του ΕΚΠΑ ...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Ημερίδα για τη δυνατότητα αξιοποίησης των προϊόντων της κτηνοτροφίας μέσω των νέων Προγραμμάτων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ένωση Μετακινούμενων Κτηνοτρόφων Ηπείρου (Ε.Μ.Κ.Η.), σας προσκαλούν την Παρασκευή 07 Ιουλίου 2017 και ώρα 10:30 π.μ. στο ξενοδοχείο «Du Lac» στα Ιωάννινα, στην Ημερίδα με θέμα:

«Δυνατότητα αξιοποίησης των προϊόντων της κτηνοτροφίας μέσω των νέων Προγραμμάτων Π.Α.Α. – LEADER»...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Επένδυση στον πολιτισμό το «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος»

 Τον Ιούλιο στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης και το υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων 
 Τα «φτερά του» ανοίγει το φετινό καλοκαίρι το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, βάζοντας τη δική του «σφραγίδα» στον πολιτιστικό ορίζοντα της χώρας. Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, μετά από πολύμηνη προσπάθεια και έχοντας πάντα ως στόχο την αποκέντρωση και τη συνέργεια με καλλιτεχνικούς φορείς που έχουν αφήσει το δικό τους «στίγμα» στον χώρο για πολλές δεκαετίες, εγκαινιάζει φέτος, το «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος». Απώτερος σκοπός είναι κάθε χρόνο το «Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» να αναπτύσσεται, να διευρύνεται, να συνεισφέρει στο πανελλήνιο και στο τοπικό πολιτιστικό τοπίο και να...

Οι μουσικές εκδηλώσεις στα «Φιλελλήνια» του Πέτα Άρτας

Κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο στο ιστορικό Πέτα οι εκδηλώσεις του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας με την επωνυμία «Φιλελλήνια».Το μουσικό μέρος θα καλυφθεί, το Σάββατο βράδυ με την Αρετή Κετιμέ και την Κατερίνα Τσιρίδου ενώ την Κυριακή στην...

Χρηματικά έπαθλα στους νικητές του 11ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων

Σημαντικά χρηματικά έπαθλα περιμένουν τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες της γενικής κατάταξης στον Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων 30 χλμ. Η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να επιβραβεύσει με 600 ευρώ τον πρώτο άνδρα και την πρώτη γυναίκα που θα κόψουν το νήμα του τερματισμού, με 300 ευρώ τους δεύτερους και με 150 ευρώ τους τρίτους. Η απονομή και χρηματικών επάθλων έχει ως στόχο την προσέλκυση των καλύτερων αθλητών της χώρας στην πιο όμορφη διαδρομή της Ελλάδας γύρω από τη ...

ΠΡΕΒΕΖΑ-Οι Χριστοδούλου και Μητσόπουλος θα "σφυρίξουν" στο Τουρνουά Μπάσκετ 3on3

Οι διαιτητές καλαθοσφαίρισης Χρήστος Χριστοδούλου και Κωνσταντίνος Μητσόπουλος είναι επίσημοι προσκεκλημένοι του Τουρνουά Μπάσκετ 3on3 που διοργανώνεται στην πόλη της Πρέβεζας από 10- έως 16 Ιουλίου. Πρόκειται για δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής διαιτησίας, οι οποίοι βρίσκονται στην ελιτ του χώρου έχοντας σφυρίξει κατά το...

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΚΠΛΗΞΗ!

Η Villa Levanda βρίσκεται στην μαγευτική Λευκάδα και προσφέρει αποκλειστικά στους αναγνώστες του Epirus Gate διαμονή 6 ατόμων με 120 ευρώ την ημέρα για την περίοδο απο 5 εως 15 Ιουλίου.Ελάτε να χαλαρώσετε μέσα σε ένα ήσυχο και καταπράσινο περιβάλλον ενω ταυτόχρονα θα βρίσκεστε μόλις ένα χιλιόμετρο απο το κέντρο της πόλης όπου χτυπά η καρδία της νυχτερινης διασκέδασης.Η καλόγουστα διακοσμημένη μεζονέτα διαθέτει τρια...

Νέο Toyota AYGO-Η οδήγηση στην πόλη απολαυστικότερη από ποτέ!

Ήρθε στα Ιωάννινα στη ΤΟΥΟΤΑ ΠΟΔΑΣ η νέα ειδική έκδοση AYGO x-Pose “Limited edition”!
Το νέο Aygo σχεδιάστηκε για να ξεχωρίζει. Με εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις, ασύγκριτη ευελιξία αλλά και πολύ χαμηλή κατανάλωση, το νέο Aygo αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για οδήγηση στην πόλη. Το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα πολυμέσων x-touch παρέχει απεριόριστες δυνατότητες ήχου και διασύνδεσης. Με πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης, τώρα μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας Aygo, όπως εσείς το θέλετε. Ζήστε τώρα την...

ΖΑΓΟΡΙ: Λύση των προβλημάτων με την Digea η επιχορήγηση της δορυφορικής κάλυψης

Η επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση, όπως προβλέπεται για άλλους νομούς της χώρας, ώστε να βλέπουν και οι μόνιμοι κάτοικοι χωριών του Ζαγορίου τα ελεύθερα Ελληνικά κανάλια, χωρίς τα προβλήματα στην μετάδοση του ψηφιακού σήματος της Digea ή της Δημόσιας Τηλεόρασης, είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για να επιλυθεί το, μείζον και άλυτο έως τώρα, πρόβλημα της ψηφιακής τηλεοπτικής κάλυψης στο σύνολο της έκτασης του Ζαγορίου. Αυτό το αίτημα προβάλλει επιτακτικά, πλέον, ο Δήμος Ζαγορίου μετά τις...

ΗΠΕΙΡΟΣ-Σε οκτώ άξονες κινείται η νέα επικοινωνιακή στρατηγική της Περιφέρειας , για τον τουρισμό

Σε οκτώ άξονες θα κινηθεί η νέα επικοινωνιακή στρατηγική της Περιφέρειας Ηπείρου για τον τουρισμό των επόμενων τεσσάρων χρόνων. Οι άξονες έχουν προκύψει από τη μακρόχρονη συνεργασία που υπήρξε με τοπικούς φορείς, παράγοντες του τουρισμού ως επίσης και τις εμπειρίες που έχουν αποκομιστεί από την υλοποίηση του προηγούμενου προγράμματος και τις συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις. Έμφαση δίνεται και στην ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων της τοπικής παραγωγής.Η σχετική πράξη εντάχθηκε με...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Κατασκευή της οδού Αριστοτέλους και των κάθετων σε αυτή οδών στη Βρυσούλα

Μια ακόμη σημαντική παρέμβαση σε μία «ξεχασμένη» για πολλά χρόνια περιοχή του Δήμου πραγματοποιεί από σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών.Πρόκειται για το έργο της κατασκευής της οδού Αριστοτέλους και των κάθετων σε αυτή οδών στη Βρυσούλα, προϋπολογισμού 218.000 ευρώ.Η παρέμβαση αφορά την ασφαλτόστρωση των δύο λωρίδων και με την ολοκλήρωσή της θα έχει παραδοθεί μια σύγχρονη και ασφαλής οδός στους κατοίκους της Βρυσούλας.
Με την παρέμβαση αυτή συνεχίζεται η υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει κάνει η...

ΠΡΕΒΕΖΑ-Επίσκεψη των Λιμενικών Αρχών στον Στράτο Ιωάννου

Στο πλαίσιο τακτικής επιθεώρησης του Λιμεναρχείου Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Ιουλίου εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου του Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχου κου Κων/νου Λαμπρόπουλου, συνοδευόμενου από τον...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Με αφιέρωμα στο Θουκιδίδη ξεκινά το Φεστιβάλ Δωδώνης

Με μία πρωτότυπη παράσταση- αφιέρωμα στον Θουκυδίδη- ανοίγει η αυλαία για το 1ο Φεστιβάλ Δωδώνης 2017, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Δωδώνης, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης με την στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου 2017 ώρα 21.15 στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Στο πρώτο μέρος θα μιλήσουν ο...

ΠΑΣΣΑΡΩΝ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ με Άγγελο Διονυσιου

Μουσική εκδήλωση διοργανώνει η ομάδα ΠΑΣΣΑΡΩΝ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ με τον Άγγελο Διονυσίου.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 29...

Κορδέλες στα τέλη του μήνα για το Αντίρριο - Γιάννενα!

Νέα δεδομένα στο κόστος μετακίνησης

Mέχρι τα τέλη Ιουλίου θα διασχίζουν τα 196 χλμ συνεχούς αυτοκινητοδρόμου οι οδηγοί της Ιόνιας Οδού (Αντίρριο-Γιάννενα), μειώνοντας στη μιάμιση ώρα τη διάρκεια του ταξιδιού.Τα δύο εκκρεμή τμήματα από Αμφιλοχία - Σελλάδες Άρτας μήκους 27 χλμ. που είχε εμποδίσει η καθυστέρηση στην παράδοση της γης στην περιοχή του Κρίκελλου καθώς και το τελευταίο κομμάτι «Πέρδικα Ιωαννίνων - Εγνατία» μήκους 14 χιλιομέτρων που έμεινε πίσω λόγω...

«ΠΗΓΕΣ ΖΩΗΣ» ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ!

Τεράστιες οι δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην περιοχή - Προωθείται η πιστοποίηση των πηγών μέσω Ε.Ε.
Απεριόριστες δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού διαθέτει η Ήπειρος, προικισμένη όπως είναι από τη φύση και την ιστορία, δυστυχώς όμως ακόμα σήμερα χάνονται μεγάλες ευκαιρίες, καθώς καθυστερεί η αξιοποίηση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.Ο ιαματικός τουρισμός αποτελεί ένα έμπρακτο παράδειγμα ως προς αυτό. Η φετινή περίοδος λουτροθεραπείας έχει ξεκινήσει, όμως η πλειοψηφία των πολιτών που έχουν προγραμματίσει να κάνουν ιαματικά λουτρά «ξενιτεύεται» σ’ άλλες...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Έκκληση για προσφορά αίματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Μια γυναίκα χρειάζεται την βοήθεια μας

Χρειαζόμαστε αιμοπετάλια επειγόντως, πρόκειται για την ζωή της γυναίκας μου Ειρήνης Σταματελου. Οποίος μπορεί να βοηθήσει σε αυτήν την δύσκολη μάχη που δίνει για την ζωή, μπορεί να δώσει αιμοπετάλια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.Για να γίνεις δότης θα πρέπει να...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Κίνδυνος για πεζούς και οχήματα από τις... κατολισθήσεις στη λεωφόρο Μακρυγιάννη!

Εδώ και πολλούς μήνες εκκρεμεί η αποκατάσταση του προβλήματος που υπάρχει σε τμήμα της λεωφόρου Μακρυγιάννη από τις... κατολισθίσεις του παρακείμενου όγκου από πέτρες και χώματα. Τις νάυλον ταινίες που έχουν τοποθετηθεί πρόχειρα στο σημείο για να προειδοποιούν τους οδηγούς, δεν φαίνεται να τις λαμβάνει κανείς υπόψη του, αφού ακριβώς δίπλα καθημερινά ...

Το Σάββατο 8 Ιούλη η μεγάλη συγκέντρωση στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Από αύριο το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ
Το Σάββατο 8 Ιούλη η μεγάλη συγκέντρωση στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
 Αύριο Παρασκευή αρχίζουν οι εκδηλώσεις του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που φέτος θα γίνει στα Γιάννενα με σύνθημα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα Νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Μετέτρεψαν σε parking το… πράσινο στον Ναυτικό Όμιλο στις όχθες της λίμνης!

Σε πάρκινγκ μετέτρεψαν κάποιοι ασυνείδητοι οδηγοί το χώρο πρασίνου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, στην άκρη της λίμνης, εκεί όπου καθημερινά γίνεται η προετοιμασία των λέμβων για την προπόνηση των αθλητών του ΝΟΙ. Τις φωτογραφίες μας έστειλε αναγνώστρια και σε αυτές αποτυπώνεται το θράσος των συγκεκριμένων οδηγών, που δε δίστασαν να σπάσουν ακόμη και τις...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Εγκαίνια της νέας και μόνιμης στέγης του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών

Τα εγκαίνια της νέας και μόνιμης στέγης του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο κτίριο της οδού Ελ. Βενιζέλου 4, όπου μέχρι πρόσφατα στεγαζόταν υπηρεσίες της ΔΕΥΑΙ.Η λιτή τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου, Θωμά Μπέγκα, αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, όλων των εργαζομένων στα ΚΕΠ αλλά και πολιτών, ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.«Πρόκειται για το...

Ηχηρό «παρών» του Θεσπρωτού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάριου Κάτση

Κατά τη διαδικασία εκλογής του Δημήτρη Καμμένου στη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής

Με σημαντικές απώλειες ψήφων εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Βουλής ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος. Πιο συγκεκριμένα, στη διάρκεια της σχετικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στην ολομέλεια της Βουλής, αρκετοί ήταν οι βουλευτές που προτίμησαν το «παρών» από το «ναι». Ανάμεσά τους και ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης ο οποίος δεν...

ΗΠΕΙΡΟΣ-Σε άνοδο η θερμοκρασία

Στους 38 βαθμούς ο υδράργυρος το Σαββατοκύριακο

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει τις επόμενες ημέρες στην Ήπειρο με μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Εξαίρεση ίσως αποτελέσει η Κυριακή όπου ενδέχεται στα ανατολικά ορεινά οι νεφώσεις να είναι περισσότερες και να σημειωθούν τοπικές μπόρες μετά το μεσημέρι.Όσον άφορα τη θερμοκρασία, θα φτάσει σήμερα Πέμπτη τους 35 βαθμούς στα πεδινά τμήματα της περιφέρειας, τους...

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Παρακαλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας που θα γίνει σήμερα την Τετάρτη 12.07.2017 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερησίας διάταξης τα παρακάτω:
ΘΕΜΑ 1ον: Ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Δ.Ε. από το ...

Προχωρά η εγκατάσταση νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό

Στις 31 Αγούστου σε λειτουργία τα διόδια στο Δροσοχώρι

Η ΚΥΑ που υπέγραψαν τον Ιούνιο οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρ. Σπίρτζης προβλέπει τη χωροθέτηση των 38 σταθμών (18 μετωπικών και 20 πλευρικών) στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου, κάτι που αποτελεί αίτημα των δανειστών από το 2014.Να σημειωθεί ότι ...

Σύλληψη 30χρονου στο λιμάνι Ηγουμενίτσας

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, κατείχε και επέδειξε ...

Ημερίδα για τα πνευματικά δικαιώματα στο Επιμελητήριο Πρέβεζας

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι υπεγράφη την Τετάρτη 13 Ιουνίου η πρώτη σύμβαση με συλλογική διαπραγμάτευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση».Με τη συμφωνία αυτή, οι επιχειρήσεις-μέλη των Επιμελητηρίων που είναι υπόχρεοι πληρωμής πνευματικών δικαιωμάτων θα καταβάλλουν λιγότερα χρήματα, ενώ και οι δικαιούχοι δημιουργοί θα εισπράττουν περισσότερα από...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ετοιμαστείτε - Έρχεται το Ηπειρωτικό Ράλλυ!

Στις 8 και 9 Ιουλίου
Το αθλητικό σωματείο ΕΛΕΤΑ ανακοινώνει, μετά από την έγκριση της ΟΜΑΕ, τη διεξαγωγή του 23ου ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ mini RALLY “AUTOTEST”, στα Ιωάννινα, στις 08 & 09 Ιουλίου 2017.Το 23ο ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ mini RALLY “AUTOTEST” είναι ο 4ος στη σειρά αγώνας του νέου θεσμού «Κύπελλο Ράλλυ Βορείου Ελλάδος» που αποτελεί κομμάτι του...

Τα προϊόντα που επέστρεψαν στον μειωμένο ΦΠΑ 13%

Από το 24% στο 13% είναι ο συντελεστής ΦΠΑ που ισχύει από την 1η Ιουλίου, για μια σειρά αγαθών και υπηρεσιών που συνδέονται κυρίως με την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.Υπενθυμίζουμε ότι από 1.7.2017 όπως ορίζει η παράγραφος 2 του άρθρου 70 του νόμου 4472/2017, στο μειωμένο συντελεστή θα υπάγονται πλέον πέραν αυτών που προβλέπονται στο...

Στο θερινό σινεμά ΟΡΦΕΑΣ στην Άρτα συναυλία με τους MAGIC DE SPELL

Ο Σύλλογος Φιλων Μουσικής ΑΥΛΟΣ διοργανώνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 στο θερινό σινεμά ΟΡΦΕΑΣ στην Άρτα συναυλία με τους MAGIC DE SPELL. Tο live θα ανοίξουν οι γιαννιώτες δε LUCKIES. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΑΔΑΕ Ο.Τ.Α. Δήμου Αρταίων.
Tα εισιτήρια προπώλησης κυκλοφόρησαν.  Η τιμή προπώλησης είναι 7 ευρώ (Στην είσοδο 9 ευρώ) και μπορείτε να τα προμηθευτείτε στα εξής σημεία:
1) ΧΑΡΤΑ - Πλ. Μονοπωλείου
2) ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ – Αλεξοπούλου 5
4) Καφενείο ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ – Τζανέτου 2
Η προπώληση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 8 Ιουλίου.
Μπορείτε επίσης να κάνετε τηλεφωνική κράτηση στην τιμή προπώλησης στο τηλέφωνο 6988 150455 (Whats’ up) και να παραλάβετε τα εισιτήριά σας την ημέρα του live στην είσοδο....

Ημερίδα για τις Δυνατότητες και Προοπτικές των Ομάδων Παραγωγών στην Τ.Κ. Ζίτσας

«Δυνατότητες και Προοπτικές των Ομάδων Παραγωγών» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνουν το Γραφείο Υποστήριξης-Ενίσχυσης Αγροτικής Παραγωγής Δήμου  Ζίτσας, το Τμήμα Αμπέλου και Ελαίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.
Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη (06/07/2017) στις 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου...

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ-Διεξαγωγή 1ου Ορεινού Αγώνα Δρόμου Συρράκου (Syrrako Trail Run)

 Η Τοπική Κοινότητα Συρράκου του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, με συνδιοργανωτές τον Ορειβατικό Όμιλο Συρράκου (ΟΡ.Ο.Σ.), τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Συρράκου, , διοργανώνει την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017 ορεινό αγώνα με την ονομασία «Αγώνας για την Ελευθερία» - «Race to Freedom» ,στα πλαίσια των 1ων Ορεινών Αγώνων Συρράκου (Syrrako Trail Run)!
Η ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης αποτελεί  ημέρα μνήμης για την καταστροφή του Συρράκου και...