Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ-Οι σήραγγες Κλόκοβας & Καλυδώνας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Δείτε βίντεο από τις νέες σήραγγες της Κλόκοβας (μήκους 3,9km) & της Καλυδώνας (1,2km) στην Ιόνια Οδό  στο ρεύμα προς Γιάννενα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Προσλήψεις 16 εργαζομένων στο δήμο

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) Δήμου Ιωαννιτών, ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για έναν (1) χρόνο, συνολικά δεκαέξι (16) ατόμων για την υλοποίηση των Πράξεων «Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Ιωαννιτών», Δομή Αστέγων: Υπνωτήριο Αστέγων Δήμου Ιωαννιτών», «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ιωαννιτών». Πιο συγκεκριμένα, θα προσληφθούν:

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Το θέμα της ευθανασίας στο επίκεντρο συμποσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Το θέμα της ευθανασίας μέσα από τη ματιά επιστημόνων από το χώρο της υγείας, κληρικών και θεολόγων αλλά και ανθρώπων του πολιτισμού, βρέθηκε στο επίκεντρο συμποσίου που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα με θέμα «Πότε πρέπει να πεθαίνουμε;».Ενα ερώτημα που για πρώτη φορά αποτελεί αντικείμενο ενός «διευρυμένου» συμποσίου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, ανοίγοντας τον διάλογο για ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που απασχόλησαν διαχρονικά τον άνθρωπο. Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ του  Σωτήρη Αργύρη.

Αύριο η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί αύριο, Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 12:00 με τους Περιφερειάρχες των 13 Περιφερειών της χώρας στο Μέγαρο Μαξίμου. Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων

Την 26.04.2017, ημέρα Τετάρτη, πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Βιομηχάνων – Βιοτεχνών κι Επαγγελματιών Ιωαννίνων (ΒΙ.ΠΕ.Ιωαννίνων), κατά την οποία διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες προς ανάδειξη του νέου πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου που θα διοικήσει το ως άνω Σωματείο για την επόμενη διετία, ήτοι μέχρι 26.04.2019.
Την 28.04.2017 τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου, συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:...

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ-Απάντηση στον Βασίλη Γαρδίκο

"Όλοι κρινόμαστε και θα κριθούμε από το αποτέλεσμα των αποφάσεων και πράξεών μας"

Μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ζίτσας-Αυτοδιοικητική Ενότητα» Βασ. Γαρδίκου, για τα τέλη σύνδεσης που καλούνται από τη ΔΕΥΑΙ να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Δ.Κ. Ελεούσας προκειμένου να συνδεθούν με το δίκτυο ακαθάρτων αποχέτευσης θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας για τα εξής:

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε μαθητή-ποδηλάτη

Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε – ευτυχώς ελαφρά- ένα μικρό ποδηλάτη πριν λίγο στην Λεωφόρο Δωδώνης, στη διασταύρωση του Πολυκλαδικού.  Στο σημείο έφτασαν αμέσως δυνάμεις της τροχαίας καθώς και το ΕΚΑΒ. Ο μικρός ποδηλάτης μεταφέρθηκε...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Άρχισαν οι αιτήσεις για την εγγραφή στην Α Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων, για το σχολικό έτος 2017-2018, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Μουσικό Σχολείο κατά το χρονικό διάστημα από 2 Μαΐου έως και 31 Μαΐου.
Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο.
Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2017-2018 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εκδήλωση με θέμα «Το άγχος των εξετάσεων. Αίτια – Διαχείριση»

Αύριο Τετάρτη 3 Μαΐου και ώρα 7:30 μ.μ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», (στα παλιά Σφαγεία), ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και το ΚΕΠ Υγείας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Το άγχος των εξετάσεων. Αίτια – Διαχείριση».
Ομιλητές:...

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Δράσεις ενημέρωσης για τις εξαρτήσεις και τους εθισμούς

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα εξαρτήσεων και εθισμού, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Ηγουμενίτσας & το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ προγραμματίζουν δράσεις ενημέρωσης, διανομή έντυπου υλικού στη τοπική κοινωνία του Νομού Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα:...

Τα θρυλικά Υπόγεια Ρεύματα έρχονται στα Γιάννενα για μια βραδιά αυθεντικού ελληνικού ροκ

Μαζί τους οι δικοί μας "Αυτόπτες Μάρτυρες"
Γίνεται ένα συγκρότημα να είναι πραγματικά ενδιαφέρον και να έχει λόγο μετά από 23 χρόνια διαδρομής; Μόνο αν είναι όντως μεγάλο.
Τα Υπόγεια Ρεύματα δεν είναι ένα απλό συγκρότημα. Δεν είναι καν συγκρότημα. Είναι μια ομάδα που τα όριά της είναι –φυσιολογικά- δυσδιάκριτα στο κοινό και πολλές φορές ακόμα και στα μέλη της. Συντίθενται και αποσυντίθενται διαρκώς. Είναι ένας ζωντανός και πολυδιάστατος οργανισμός. Η πράξη απέδειξε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο το όνομά τους. Άλλοτε λίγο πιο κοντά στην επιφάνεια, κάποτε να κυλούν στους πιο βαθείς υπόγειους ποταμούς που διασχίζουν χωρίς να το αντιληφθούμε τη ζωή μας. Πέρασαν και θα συνεχίσουν να διαβαίνουν από πολλές στροφές, όμως η πορεία τους, στο μεγάλο χάρτη, είναι σταθερή: βαθιά στον πυρήνα της μουσικής, της ποίησης και των συναισθημάτων.
Μέσα σε δύο κοπιαστικά χρόνια έντονης εσωστρεφούς δραστηριότητας, ολοκλήρωσαν ένα μεγάλο project με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων τους. Δύο συλλεκτικά βινύλια υπό τον τίτλο...

179 θέσεις στα Κέντρα Προσφύγων της Ηπείρου

Δείτε τις ειδικότητες και την κατανομή 
Εκδίδεται τις επόμενες ημέρες η πρόσκληση για προσλήψεις ανέργων στα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων από το Υπουργείο Εργασίας.
Πρόκειται για την πρόσληψη 1.882 ανέργων που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.
Στα Κέντρα Φιλοξενίας της Ηπείρου, σύμφωνα με την κατανομή που έγινε, θα προκηρυχθούν συνολικά 179 θέσεις.
Δείτε την κατανομή των θέσεων:...

Πώς και πότε διαγράφονται πρόστιμα της Εφορίας

Φωτιά έχει πιάσει η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, αφού χιλιάδες φορολογούμενοι προσφεύγουν μαζικά στην εν λόγω υπηρεσία εσωτερικής επανεξέτασης της Εφορίας και καταγγέλλουν ότι έτυχαν άδικης μεταχείρισης από τον έλεγχο που τους έγινε.
Οχι σπάνια, τα στελέχη της ΔΕΔ δικαιώνουν τους ελεγχόμενους, με αποτέλεσμα να σβήνουν πρόστιμα χιλιάδων ή ακόμα και εκατομμυρίων ευρώ που σωρηδόν επέβαλαν οι συνάδελφοί τους.
Ποιο είναι το πραγματικά ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση; Οχι σε ποιους σβήνουν πρόστιμα, αλλά το πότε και γιατί. Και αυτό επειδή, σε αντίθεση με το παρελθόν, ό,τι αποφασίζει η ΔΕΔ, κατά περίπτωση, ισχύει αυτομάτως και για όλους τους άλλους...

Με 120 εκατ. ευρώ ενισχύονται επενδύσεις στα γεωργικά προϊόντα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Με το ποσό των 120 εκατ. ευρώ ενισχύονται επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο εξέδωσε την προκήρυξη του υπομέτρου 4.2 «Στήριξη για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2014-2020 που αφορά στη δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος Ι της Συνθήκης Λειτουργίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΛΕΕ) (γεωργικό προϊόν)».
Στόχος της δράσης είναι η αύξηση της...

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Εντατικά τα έργα στο τμήμα Συκούλα – γέφυρα Μενιδίου – Ελαιοχώρι

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
  Video – φωτογραφίες: Χρήστος Αλεξόπουλος
Eντατικές είναι οι εργασίες στο τμήμα Συκούλα – γέφυρα Μενιδίου – Ελαιοχώρι, ένα από τα τρία τμήματα που εκκρεμεί για παράδοση, ώστε να ολοκληρωθεί στο σύνολο της η Ιόνια Οδός. Στο video καταγράφονται πλάνα που δείχνουν την πρόοδο των εργασιών.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ -Πλήθος κόμσου στην Επετειακή έκθεση μοντελισμού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-Η Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων,γιόρτασε τα 25α γενέθλιά της
Η Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων γιορτάζει φέτος τα 25α γενέθλιά της και διοργάνωσε την ετήσια-επετειακή έκθεση μοντελισμού στον Εκθεσιακό Πολυχώρο «Δημ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία). Κεντρικό θέμα αυτή τη φορά  ήταν η παρουσίαση κάποιου ιστορικού θέματος υπό κλίμακα αλλά η βράβευση όλων εκείνων που ζωντάνεψαν τον σύλλογο και τον βοήθησαν να αποκτήσει τη φήμη που έχει.Στον χώρο της έκθεσης,φιλοξενήθηκαν και τα ...

ΗΠΕΙΡΟΣ - Δείτε τα ποσά που θα λάβουν οι δήμοι για την κάλυψη δαπανών των σχολείων

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η κατανομή ποσού 25.000.000,00 ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2017, σε όλους τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους. Πιο αναλυτικά, τα ποσά που θα λάβει ο κάθε ήμος στην Ήπειρο είναι τα εξής:

ΧΡ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ-Αναλογικό σύστημα στα διόδια από το 2018

Κάθε πολίτης θα πληρώνει διόδια ανάλογα με πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει

Το 2018 θα εφαρμοστεί ένα αναλογικό σύστημα διοδίων, κατά το οποίο ο πολίτης θα πληρώνει ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει, προανήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.  «Κάθε πολίτης θα πληρώνει διόδια ανάλογα με πόσα χιλιόμετρα θα διανύσει», συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στο «Ε».  «Μέσα στο 2018, θα πληρώνουμε τα διόδια με πιστωτική κάρτα και...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Θεατρική Άνοιξη 2017 στο Θέατρο «Καμπέρειο»

Τρεις ξεχωριστές παραστάσεις τον Μάιο, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
 Με τρεις εξαιρετικές παραστάσεις υποδέχεται τον Μάιο το Δημοτικό Θέατρο Ιωαννίνων, καλωσορίζοντας την… Θεατρική Άνοιξη 2017. Στο πλαίσιο των συνεργασιών και της εξωστρέφειας το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, παρουσιάζει από τις 5 έως και τις 14 Μαΐου, τρία ξεχωριστά έργα στο Θέατρο Καμπέρειο. Η αρχή γίνεται με την παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Δε σε ξέχασα ποτέ», η οποία «ανεβαίνει» στο Καμπέρειο την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 21:00. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση για έναν...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων, η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών events “My Adventure”και ο Δήμος Ιωαννιτών, συνδιοργανώνουν τον «Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Ιωαννίνων», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου στα Ιωάννινα, στις 7 μ.μ.Η συγκεκριμένη διοργάνωση συμβάλλει στην  ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού ενώ αποτελεί έναν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και προβολής της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς ένας μεγάλος αριθμός δρομέων από άλλες πόλεις θα επισκεφθούν την περιοχή μας.

Η ιδανική στιγμή για να αποκτήσεις τα νέα Renault CLIO & CLIO SPORT TOURER

Απευθυνθείτε στην Α. ΖΥΓΟΥΡΑΣ ΑΕ, εξουσιοδοτημένο Διανομέα της Renault στα Ιωάννινα
Αποτελώντας μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελληνική αγορά, η γκάμα των νέων Renault CLIO και CLIO SPORT TOURER -μέχρι το τέλος Μαρτίου-  θα διατίθεται με ιδιαίτερα προνομιακές τιμές που ξεκινούν από τα 10.990 ευρώ.  Διατηρώντας την 1η θέση σε πωλήσεις στην Ευρώπη στο B segment με τα CLIO / CLIO SPORT TOURER και CAPTUR, η Renault έχει καταφέρει να δημιουργήσει τη δική της σχολή, με μοντέλα που ξεχωρίζουν για τη δυναμική τους εμφάνιση, τις...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ετήσιος χορός του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων διοργανώνει τον ετήσιο χορό του, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στις 21:00, στο κέντρο «Διογένης». Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πλαισιώνεται από τους:

ΖΑΓΟΡΙ-35χρονος καταπλακώθηκε από φορτηγό

Ανασύρθηκε νεκρός από άνδρες της 5ης  ΕΜΑΚ

Υπεράνθρωπες προσπάθειες  για να απεγκλωβίσουν έναν  35χρονο που καταπλακώθηκε από το φορτηγό που οδηγούσε και μετέφερε άμμο,έκαναν στο Καπέσοβο Ζαγορίου,οι άνδρες της 5ης ΕΜΑΚ. και του...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Η "Συμμαχία Ηπειρώτών",φέρνει στο Περιφερειακό Συμβούλιο,την μάχη για τη CETA και τη ... φέτα!

Συζήτηση για την οικονομική και εμπορική συμφωνία (CETA) ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά, ενόψει της επικύρωσης η μη από το Εθνικό Κοινοβούλιο,ζητά η παράταξη "Συμμαχία Ηπειρώτών"με επιστολής της,προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Στ.Παργανά.Αναλυτικά στην επιστολή τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης αναφέρουν τα εξής:"Κύριε πρόεδρε,
οι πρόσφατες (15 Φεβρουαρίου) εμπορικές συμφωνίες Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αναπτυξιακής Κοινότητας Νοτιότερης Αφρικής και...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Πέφτει νέα άσφαλτος στις οδούς Αιακιδών, Ριζάρη, Μολοσσών, Αγ.Κοσμά

Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώνει τους συμπολίτες πως βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ασφαλτοστρώσεων σε διάφορες οδούς των Ιωαννίνων που επιφέρουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.Από αύριο 3/5/2017 ξεκινούν εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς Αιακιδών, Ριζάρη, Μολοσσών και Αγίου Κοσμά και μέχρι το...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Μπλόκο σε φορτίο με 43 κιλά χασίς στην Ελεούσα

Συνελήφθη, σήμερα  το πρωί στην Ελεούσα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων και δράσεων, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το ...

Ο γιαννιώτης δημοσιογράφος, η πρώην βουλευτής και το Σύμφωνο συμβίωσης!

Με την εκλεκτή της καρδιάς του, Νίκη Φούντα, πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας με τη ΔΗΜΑΡ, σύναψε Σύμφωνο συμβίωσης, ο γνωστός γιαννιώτης δημοσιογράφος, Βλάσης Ντόκας. Η μακροχρόνια σχέση του ζευγαριού κατέληξε πριν λίγες ημέρες στο Συμβολαιογραφείο του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, Σταύρου Παργανά, με τον οποίο ο Βλ. Ντόκας διατηρεί στενή προσωπική σχέση, όπου υπογράφηκε η σχετική συμβολαιογραφική πράξη, που ξεκαθαρίζει τα δικαιώματα και τις...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ποδοσφαιρικός αγώνας γυναικών, για την πρόληψη του καρκίνου

Ένα γυναικείο ποδοσφαιρικό αγώνα για ... “καλό σκοπό” διοργανώνει αυτή την Κυριακή η Επιτροπή Ισότητας των φύλων του Δήμου Ιωαννιτών, με τα έσοδα να διατίθενται για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και ειδικά για δωρεάν μαστογραφίες.
Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ισότητας των φύλων του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ» διοργανώνουν ...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ήπειρος» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του μηνιαίου κύκλου προβολών σε μουσεία του Δικτύου του με τίτλο: «Ιχνηλατώντας τόπους, ανθρώπους και ιστορίες», προβάλλει, την Τετάρτη 10 Μαΐου (ώρα 19:00), το βραβευμένο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Ήπειρος» (1998, 77’), του Στράτου Στασινού, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα. Πρόκειται για ένα νοσταλγικό δραματοποιημένο λυρικό ντοκιμαντέρ με θέμα την Ήπειρο και τη ζωή των κατοίκων της. Μνήμες και βιώματα ενός...

Οι επισκέπτες «ψήφισαν» Ζαγόρι και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

 Με πολύ καλές πληρότητες από Έλληνες και ξένους τουρίστες στα καταλύματα και ξενοδοχεία και με πλήθος ημερήσιων επισκεπτών από αστικά κέντρα της Ηπείρου και γειτονικών περιοχών, κύλησε το τριήμερο της Πρωτομαγιάς στο Ζαγόρι. Με σύμμαχο και τον καλό καιρό ο κόσμος επισκέφθηκε σε μεγάλο αριθμό την περιοχή, όλα τα χωριά και τα αξιοθέατα, οι φυσικές ομορφιές του τόπου δέχθηκαν πολλούς επισκέπτες και είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ζαγορίου Βασίλης Σπύρου. «Η επισκεψιμότητα, τόνισε ο κ. Σπύρου, έδωσε μια...

ΠΩΓΩΝΙ-Έκλεψαν 11 εικόνες,από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Αργυροχώρι

Καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου κλοπή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στο Αργυροχώρι Ιωαννίνων. Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 15-04-2017 έως 01-05-2017, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τον...

Συγκέντρωση τραπεζοϋπαλλήλων στα Γιάννενα

Οι εξελίξεις στις Τράπεζες και την Οικονομία θα βρεθούν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης – συζήτησης που διοργανώνει η Ο.Τ.Ο.Ε. την Πέμπτη 4/5/2017 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο «GRAND SERAI» στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ (Δ/νση: Δωδώνης 33). Από την ΟΤΟΕ θα παρευρεθεί κλιμάκιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο, συν. Σταύρο Κούκο και τον Αντιπρόεδρο σ. Σωτήρη Σαξώνη. Στην εκδήλωση, στην οποία προσκαλούνται όλοι οι εργαζόμενοι στις...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Επιχειρησιακή Άσκηση Εκκένωσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Tην Τετάρτη 03-05-2017 και ώρα 10:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΠΓΝΙ Επιχειρησιακή Άσκηση Εκκένωσης του Νοσοκομείου στο πλαίσιο της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών «Σώστρατος» και «Περσέας», με τη συμμετοχή του προσωπικού του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Διαμαρτυρία αναγνώστη για εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο, όπου έχουμε εντονότατη τουριστική ανάπτυξη, με επισκέπτες εκτός και εντός Ελλάδος. Ως φυσική συνέχεια, θα πρέπει τα μέρη έντονης προβολής να τα έχουμε στην εντέλεια. Η παρακάτω φωτογραφία είναι στο στενό πίσω από τις καφετέριες στην περιοχή της Σκάλας. Αμάξι εγκαταλελειμμένο εδώ και καιρό, με...

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ-Παρέμβαση Β.Γαρδίκου,για τα τέλη σύνδεσης αποχέτευσης

Επειδή μεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία σχετικά με τα τέλη σύνδεσης της αποχέτευσης που καλούνται να καταβάλλουν οι δημότες – κάτοικοι της Ελεούσας, οφείλουμε να τοποθετηθούμε για το θέμα αφενός για να γνωρίζουν άπαντες την αλήθεια και αφετέρου για να θέσουμε την σημερινή δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο προ των ευθυνών τους. Καταρχήν τονίζουμε ότι η παράταξή μας ως η προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας ενέταξε το σημαντικής αξίας έργο της αποχέτευσης Ελεούσας προϋπολογισμού 5.120.000€ στο ...

ΜΕΤΣΟΒΟ-Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Ζώντας ανάμεσα στους Βλάχους των Σερρών»

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, στην αίθουσα Χατζηγεωργίου στο Μέτσοβο η παρουσίαση του βιβλίου «Ζώντας ανάμεσα στους Βλάχους των Σερρών» της Καλλιόπης Πανοπούλου – Τζιώνη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μετσόβου κος Κωνσταντίνος Τζαφέας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου. Το βιβλίο προλόγισαν ο ...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ- Έργα συντήρησης του οδικού δικτύου

Έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, αποκατάστασης ζημιών αρδευτικών δικτύων καθώς και για το δίκτυο ύδρευσης της Κόνιτσας, προωθούνται προς υλοποίηση με αποφάσεις που έλαβε στην τελευταία  της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου.
Συγκεκριμένα αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα εξής:

Ερώτηση Γ.Αμυρά στη βουλή,για τη μόλυνση του ποταμού Καλαμά

Ο ποταμός Καλαμάς, ο μεγαλύτερος της Ηπείρου, από ποτάμι της χαράς κινδυνεύει να μετατραπεί σε υγρή χωματερή των Ιωαννίνων. Χοιροστάσια, βουστάσια, ιχθυοτροφεία, μεταλλοβιομηχανίες, τυροκομεία, μονάδες παραγωγής ζωοτροφών, πλυντήρια, συνεργεία ρίχνουν ουσιαστικά τα απόβλητά τους στο ποτάμι. Το ίδιο συμβαίνει με τα αστικά απόβλητα της πόλης των Ιωαννίνων, λόγω της ελλιπούς λειτουργίας του...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ημερίδα για την "Νεανική Επιχειρηματικότητα"

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Νεανική Επιχειρηματικότητα – ερευνητικές συνέργειες στη Μακροπεριφέρεια Ιονίου και Αδριατικής», στα Ιωάννινα, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017. Στην ημερίδα, θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.
 Η ημερίδα εντάσσεται στις...

Ποιος νομός της Ηπείρου δηλώνει τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα εισοδήματα ανά φορολογούμενο


Με πενιχρά εισοδήματα, αλλά με δικό τους σπίτι και αυτοκίνητο, εμφανίζεται στην εφορία η πλειονότητα νοικοκυριών με βάση τις φορολογικές δηλώσεις του 2016.Έξι στα δέκα νοικοκυριά μπορεί να δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μικρότερα των 10.000 ευρώ, δηλαδή ζουν με 833 ευρώ τον μήνα, αλλά την ίδια ώρα μία στις δύο οικογένειες διαμένει σε ιδιόκτητο σπίτι και έξι στους δέκα φορολογουμένους δηλώνουν ιδιοκτήτες ενός ή ...

ΑΡΤΑ-Τι θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο αύριο Τετάρτη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00. Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται 61 θέματα. Αναλυτικά :
1. Παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής Περιοχής Νομού Άρτας για την κατασκευή και λειτουργία του ....

Συμμετοχή του Δήμου Πάργας στην Πανηπειρωτική Έκθεση 2017

Ο Δήμος Πάργας ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς ότι, θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2017» και στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 14 Μαϊου 2017 στο Πανηπειρωτικό Στάδιο στα Ιωάννινα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Δήμου Ιωαννιτών και τη συμπαράσταση του Δήμου Ζίτσας και του Δήμου Δωδώνης. Η ανωτέρω έκθεση δίνει μεγάλη έμφαση στον κλάδο του τουρισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία της τουριστικής βιομηχανίας, με....

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-«Θα τραγουδήσω αγαληνά» στο Πνευματικό Κέντρο

«Θα τραγουδήσουν αγαληνά», χορεύοντας παράλληλα τα τραγούδια αυτά από όλη την Ελλάδα, πάνω στον παραδομένο τρόπο και ύφος, οι χορευτές και χορεύτριες του Τμήματος Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων στην 19η συνεχόμενη ετήσια μουσικοχορευτική τους παραγωγή. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 7 Μαΐου, ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Η συγκεκριμένη παραγωγή της...

Έρχεται επιδότηση ενοικίου για 720.000 οικογένειες

Τι προβλέπει το σχέδιο 

 Με την επιδότηση ενοικίου για 720.000 νοικοκυριά θα επιδιώξει η κυβέρνηση να ισορροπήσει τις απώλειες που θα επέλθουν στα οικογενειακά εισοδήματα από τη μείωση του. Η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας των αντίμετρων, που θα εξασφαλίσουν τη δημοσιονομική ισορροπία και κρίνει ως ιδιαίτερα σημαντική την παρέμβαση με την επιδότηση ενοικίου που θα ισχύσει από τα 2019, δηλαδή έναν χρόνο πριν από την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου το 2020. Το βοήθημα θα είναι...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Νέοι Σολίστ της Νεανικής Ορχήστρας "Do Re Mi"

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 και ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» τους Νέους Σολίστ της Νεανικής Ορχήστρας "Do Re Mi" του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων. Σολίστ είναι οι:

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Διήμερο πάρτυ τιμών,στα Welcome Stores!

Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Μαΐου-Μην το χάσετε!!!

Στα Welcome Stores Ιωαννίνων κλείνουμε έξι χρόνια λειτουργίας και τα γιορτάζουμε μαζί σας με δεκάδες προϊόντα στο κόστος και κλήρωση με πλούσια δώρα για όλους τους πελάτες του διημέρου! Μόνο για δύο μέρες, Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Μαϊου, στα Welcome Stores Ιωαννίνων! Ειδικά για το διήμερο, τα καταστήματά μας θα παραμείνουν ανοιχτά από τις...

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Run Greece

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου ανακοινώνει ότι άνοιξαν  τα δύο κέντρα εγγραφών, για τον αγώνα Run Greece στα Ιωάννινα που θα διεξαχθεί την Κυριακή 21 Μαϊου 2017. Για την εξυπηρέτηση των δρομέων και περιπατητών που θέλουν να συμμετάσχουν στους αγώνες οι διοργανωτές ανακοινώνουν το ωράριο λειτουργίας τους όπως παρακάτω:

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Σεμινάριο "Grow Greek Tourism Online" από τη Google στο Πανεπιστήμιο

Tο "Grow Greek Tourism Online" από την Google προσφέρει δωρεάν 3ωρο σεμινάριο πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες για τον τουρισμό και όχι μόνο. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Μαΐου (12:00-15:30) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου στην Πανεπιστημιούπολη, το σεμινάριο που..

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Ημερίδα για τη CETA και τη Φέτα στην Παραμυθιά

Οι διεθνείς συμφωνίες με τη Νότια Αφρική και τον Καναδά και πως αυτές επηρεάζουν τη φέτα και γενικότερα τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας, είναι το αντικείμενο Ημερίδας, που διοργανώνει το Σάββατο 6 Μαΐου στην Παραμυθιά, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας.Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο...

Πληροφοριακά συστήματα θα προλαμβάνουν πλημμυρικά φαινόμενα σε Άραχθο και Καλαμά

 Δύο νέες πράξεις με αντικείμενο την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων για την πρόληψη πλημμυρικών φαινομένων κλπ στις περιοχές Αράχθου και Καλαμά, εντάχθηκαν με αποφάσεις του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στον Άξονα "Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης" του Ε.Π. "Ήπειρος 2014-2020". Πρόληψη - ενημέρωση για τα πλημμυρικά επεισόδια στον Άραχθο Η πρώτη πράξη έχει τίτλο: «Ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης, πρόληψης, διαχείρισης και ...