Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Κάτω τα χέρια από την απεργία

Σε μια -ακόμα- κίνηση πολιτικού θράσους και κανιβαλισμού, η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε την Δευτέρα 4 Δεκέμβρη τροπολογία - σε άσχετο νομοσχέδιο - με την οποία περιστέλλει και ακυρώνει ουσιαστικά το δικαίωμα των πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων να κηρύσσουν απεργία, βάζοντας ως προϋπόθεση το 50%+1 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών! Η τροπολογία αποσύρθηκε στο παρά πέντε, ώστε να ξανάρθει...
σε λίγες μέρες ως νόμος για ψήφιση! Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι δέχονται ήδη μια τεραστίων διαστάσεων επίθεση, με χτυπήματα ακόμα και στις προκηρυγμένες απεργίες τους, όπως είδαμε τις προάλλες με τις συλλήψεις των απολυμένων εργαζόμενων καθώς και των αλληλέγγυων αγωνιστών στο Market In, επιχειρείται μια συνολική τομή στην επίθεση, με αιχμή το κρίσιμο κτύπημα στο πρωταρχικό δικαίωμα της απεργίας, δηλαδή στο δικαίωμα να αγωνίζεσαι για όλα τα άλλα δικαιώματα!
Η κυβέρνηση ενεργητικής προώθησης των συμφερόντων και των πολιτικών της εργοδοσίας, της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, θέλει να κλείσει με κάθε τρόπο και άμεσα όλο το πακέτο αντιλαϊκών μέτρων της 3ης αξιολόγησης, για να συνεχίσει την βάρβαρη πολιτική της ανάταξης των κερδών του κεφαλαίου, που έχει ως προϋπόθεση το κτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα  αλλάζουν τους όρους των εργατικών αποζημιώσεων σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος απαιτώντας να αποδεικνύεται δικαστικά η ύπαρξη "δόλου" από την μεριά του εργοδότη. Κι αυτό την στιγμή που η εργοδοτική ασυδοσία έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε κάτεργα.
Γελιέται η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι μνημονιακοί της σύμμαχοι (ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη) ότι θα σταματήσουν το κατακτημένο μα αίμα και αγώνες δικαίωμα στην απεργία. Οι εργάτες με τους αγώνες τους πέταξαν στα σκουπίδια το νόμο 330 του Λάσκαρη υπουργού του Καραμανλή το ‘76, το άρθρο 4 του ΠΑΣΟΚ το ’83 και τόσες άλλες αντίστοιχες επιθέσεις. Έτσι θα πετάξουν κι αυτό το τερατούργημα μαζί με την βάρβαρη αντεργατική μνημονιακή πολιτική, το μαύρο μέτωπο ΕΕ ΔΝΤ  και τις κυβερνήσεις τους!
Όλοι από σήμερα σε θέσεις μάχης με αγώνα μαζικό, αποφασιστικό, πανεργατικό  :
-Όλοι στην συγκέντρωση σήμερα 6:30 στο Εργατικό Κέντρο!
-Κάτω τα χέρια από την Απεργία και τους αγώνες.
-Για την ανατροπή της πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνησης που υλοποιεί την ίδια πολιτική.
-Έξω από την ΕΕ, ρήξη με το κεφάλαιο και τα κέρδη του
-Συνδικάτα ταξικά, μαχητικά, μαζικά, με αγώνες στα χέρια των εργαζομένων
       Ιωαννίνων