Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας και το Συνδικάτο Γάλακτος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για το νεαρό μετανάστη

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας και το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Ν. Άρτας – Πρέβεζας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του νεαρού μετανάστη, που πρόσφατα έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Ρόκα Άρτας. Ακόμη ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο συνάδελφο μετανάστη που βρίσκεται στο νοσοκομείο της Άρτας και ήταν μαζί του στο ίδιο ατύχημα....

Οι δύο νεαροί μετανάστες από το Πακιστάν, συνάδελφοί μας - εργάτες γης, ήταν πεζή ενώ είχε νυχτώσει, περπατώντας στον πολυσύχναστο δρόμο Άρτας - Φιλιππιάδας, όπου όμως ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος. Τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά και δεν είναι η πρώτη φορά που είναι θανατηφόρα με θύματα συναδέλφους μας μετανάστες.
Στη δουλειά ήλιο με ήλιο, την εξουθένωση από τις ατελείωτες ώρες εργασίας, τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, στα πενιχρά μεροκάματα των μεταναστών με τους οποίους δουλεύουμε πλάι – πλάι, προστίθεται και το πρόσφατο ατύχημα, που δεν είναι το πρώτο. Οι ξεριζωμένοι μετανάστες από τον τόπο καταγωγής τους αφήνουν πίσω οικογένειες και μικρά παιδιά για να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί, είναι το πιο σκληρά εκμεταλλευόμενο κομμάτι της εργατικής τάξης.
Έλληνες και μετανάστες εργάτες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Είμαστε από την ίδια πλευρά, αυτή των εκμεταλλευόμενων. Απέναντί μας έχουμε την τάξη των εκμεταλλευτών, των αφεντικών που πλουτίζουν από το δικό μας ιδρώτα. Αυτών που μας στέλνουν για δουλειά από το ξημέρωμα μέχρι που βραδιάζει.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε μετανάστη εργάτη γης, στον κλάδο Γάλακτος-Τροφίμων και Ποτών να οργανωθεί στο συνδικάτο και από κοινού να παλέψουμε για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, για αυξήσεις στα μεροκάματα, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978134452, 2681028023