Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Με αφορμή το άνοιγμα του σούπερ μάρκετ MARKET IN στην οδό Χ. Τρικούπη, όπου ήταν το πρώην «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τη στάση της εργοδοσίας MARKET IN να μην υλοποιεί το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων του καταστήματος να επαναπροσληφθούν.
Προειδοποιούμε ότι όσο δεν επαναπροσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι, χωρίς να γίνει καμία απόλυση από τους ήδη προσληφθέντες, το κατάστημα δε θα λειτουργήσει όπως προσδοκάνε! ...
Η στάση της εργοδοσίας της MARKET IN εξοργίζει όλους τους εργαζόμενους και άνεργους, αφού στην ουσία πετά στο δρόμο πάνω από 15 εργαζόμενους που έχουν οικογένειες, παιδιά, που δούλευαν δεκαετίες σε αυτό κατάστημα. Γνωρίζουμε όλοι ότι αν αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο θα ανοίξει η όρεξη και σε άλλους εργοδότες, μονοπωλιακούς ομίλους.
Εργοδοσία και τσιράκια θα βρουν απέναντι τους εργαζόμενους και άνεργους της πόλης, τη γειτονιά, τα σωματεία, τη νεολαία.

Η άλλη όψη της «ανάπτυξης» που κυβέρνηση και εργοδοσία διαφημίζουν με κάθε ευκαιρία, είναι :
Εργαζόμενοι που δουλεύουν μέχρι λιποθυμίας και παιδιά ανέργων που λιποθυμούν από ασιτία.
Εργαζόμενοι που απολύονται ομαδικά γιατί είναι άνω των 25 και κοστίζουν ακριβά και άνεργοι που προσλαμβάνονται με μισθούς και δικαιώματα του επιδόματος ανεργίας.
Μαθητές που παρατάνε το σχολείο και φοιτητές που δεν πάνε να σπουδάσουν για οικονομικούς λόγους.
Λαϊκά σπίτια που κατάσχονται, που κόβονται ρεύματα και νερά και δημόσιες εκτάσεις χαρίζονται στα μονοπώλια, να διαγράφονται χρέη επιχειρήσεων σε ΔΕΥΑΙ και αλλού.
Μικρά παιδιά που δε δικαιούνται παιδικό σταθμό δωρεάν και άνεργοι νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, δάσκαλοι, κοκ.

Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό!

Από την Παρασκευή 13/ 10 και  ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ όλοι και όλες μπροστά στο Market IN να μην ανοίξει μέχρι να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι και να μη τολμήσουν να διώξουν τους νεοπροσληφθέντες!

Το μήνυμα μας εκεί θα ακουστεί όπως ακριβώς θέλουμε σε όλους τους εργοδότες και τα κόμματα τους: « ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! »