Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-«Δημιουργώ Επαγγελματικά» Έναρξη εκπαιδευτικών εργαστηρίων

Για επαγγελματίες 
του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου
στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ο Δήμος Ιωαννιτών και η κοινωφελής εταιρεία ΑΕΛΙΑ διοργανώνουν το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων, για ενήλικες, στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης επαγγελματιών του Πολιτιστικού και Δημιουργικού...
Κλάδου «Δημιουργώ Επαγγελματικά», στο Μουσείο Αργυροτεχνίας. Ο κύκλος των εργαστηρίων πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, που έχει συναφθεί μεταξύ του ΠΙΟΠ και του Δήμου Ιωαννιτών.

Στόχος των τεσσάρων εργαστηρίων, που υλοποιούνται σε συνέχεια των συμβουλευτικών συζητήσεων που προηγήθηκαν στα Ιωάννινα κατά την περίοδο Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2017, είναι η επαγγελματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων όσων έχουν κύρια ή συμπληρωματική απασχόληση στον χώρο του πολιτισμού και της δημιουργίας.

Οι θεματικές ενότητες του κύκλου των εργαστηρίων, που θα πραγματοποιηθεί από έμπειρους εισηγητές της ΑΕΛΙΑ, είναι οι εξής:
Επαγγελματική Ταυτότητα, Επαγγελματικές Σχέσεις,  Επαγγελματικός και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Χρηματοδότηση
Soft Skills (Κοινωνικές Δεξιότητες) για τον Επαγγελματία
Πελάτες - Προσέλκυση & Πωλήσεις

Παράλληλα, συνεχίζονται οι δράσεις στους άξονες «Συμβουλευτική» και «Δικτύωση» του προγράμματος, συμβάλλοντας στην ουσιαστική στήριξη των επαγγελματιών του χώρου, στη λειτουργία μίας ενεργού κοινότητας ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών και στην ενίσχυση των δεσμών δυνητικής συνεργασίας με ειδικούς του εκάστοτε χώρου και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική ειδική δράση για τα μέλη του Σωματείου Ασημουργών Ιωαννίνων.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για δηλώσεις συμμετοχής στον κύκλο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://aelialab.gr/piop-participation/.  Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Δημιουργώ Επαγγελματικά» ή/και για εξατομικευμένες συμβουλευτικές συναντήσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στην ΑΕΛΙΑ στα τηλέφωνα 6937471162 και 6977202535, καθώς και στη σελίδα «@AELIACreatives» στο facebook.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Σάββατο 14/10

Εργαστήριο 1
Τίτλος: Επαγγελματική Ταυτότητα, Επαγγελματικές Σχέσεις,  Επαγγελματικός και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
Ώρες διεξαγωγής: 10:30 – 15:00 (με 2 διαλείμματα των 15 λεπτών)
Περιγραφή: Κωδικοποιημένη παρουσίαση των κρίσιμων στοιχείων που συγκροτούν την «επαγγελματική πραγματικότητα» για έναν επαγγελματία του πολιτιστικού και του δημιουργικού κλάδου: (α) πώς ενεργεί και πώς αναπτύσσεται ο ίδιος, (β) πώς διαχειρίζεται τις σχέσεις με πελάτες και συνεργάτες και (γ) πώς διαμορφώνεται η οργάνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας.
Εργαστήριο 2
Τίτλος: Χρηματοδότηση
Ώρες διεξαγωγής: 16:00 – 18:15 (με 1 διάλειμμα 15 λεπτών)
Περιγραφή: Κωδικοποιημένη παρουσίαση των χρηματοδοτικών πηγών για επαγγελματίες του πολιτιστικού και του δημιουργικού κλάδου, βάσει του αντικειμένου της δραστηριότητάς τους, επισημαίνοντας στην πράξη πότε και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν.

Κυριακή 15/10

Εργαστήριο 3
Τίτλος: Soft Skills (Κοινωνικές Δεξιότητες) για τον Επαγγελματία
Ώρες διεξαγωγής: 11:00 – 14:15 (με 1 διάλειμμα των 15 λεπτών)
Περιγραφή: Ανάδειξη των κρίσιμων δεξιοτήτων που βοηθούν τον επαγγελματία να αναπτυχθεί (οργανωτικότητα, δημιουργικότητα, επικοινωνιακή και συνεργατική δεξιότητα) και πρακτική εξάσκηση.

Εργαστήριο 4
Τίτλος: Πελάτες - Προσέλκυση & Πωλήσεις
Ώρες διεξαγωγής: 15:15 – 18:30 (με 1 διάλειμμα 15 λεπτών)
Περιγραφή: Κωδικοποιημένη παρουσίαση των βασικών στοιχείων που απαιτούνται για τον τρόπο που ο επαγγελματίας παρουσιάζεται στους δυνητικούς του πελάτες (ταυτότητα-brand), για τον τρόπο με τον οποίο τους προσελκύει (marketing) και για τον τρόπο που οργανώνει την προώθηση-διάθεση-πώληση των υπηρεσιών ή των προϊόντων του, ανάλογα με το είδος του πελάτη (αγοραστής προϊόντων ή υπηρεσιών, θεατής ή κοινό πολιτιστικής εκδήλωσης).