Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Πανηπειρωτική Επιτροπή Αγώνα για την κατάργηση των διοδίων-Τα διόδια πρέπει και μπορούμε να τα καταργήσουμε

Στη συνεδρίαση την Πέμπτη 12 Οκτώβρη, η Πανηπειρωτική Επιτροπή Αγώνα για την κατάργηση των διοδίων κάνει κάλεσμα για την 1η Αγωνιστική κινητοποίηση.
Την Κυριακή 22 Οκτώβρη, στις 11:00π.μ. το πρωί, βρισκόμαστε όλοι στα διόδια Τερόβου για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σε έναν θεσμό που:
1. Συνιστά οριζόντια, άδικη και φορομπηχτική πολιτική, καθόσον καλείται ο εργαζόμενος σε εποχή...
ανεργίας, απληρωσιάς και μισθών πείνας να πληρώνει το ίδιο χαράτσι τόσο με τους εισοδηματίες των χιλιάδων ευρώ όσο και με τους καλοπληρωμένους κυβερνητικούς μανδαρίνους. Στην ουσία οι οδικοί άξονες γίνονται απαγορευτικοί για τη μεγάλη εργαζόμενη πλειοψηφία.
2. Για τους εργαζόμενους, όπως εκπαιδευτικοί, αγρότες κλπ, που πρέπει καθημερινά να χρησιμοποιούν για την εργασία τους άξονες αυτούς, είναι ιδιαίτερα οξυμένο.
3. Στην ουσία τμήματα δημόσιων χώρων βρίσκονται υπό την κατοχή τραπεζών και επιχειρηματιών που απομυζούν σίγουρα και υπέρογκα κέρδη σε βάρος των εργαζομένων.

Απαιτούμε:
1. Την κατάργηση των διοδίων – οδικοί άξονες ελεύθεροι για όλους.
2. Τα χρήματα που απαιτούνται για την συντήρησή τους να προέρχονται από κρατικούς προϋπολογισμούς των κοινωνικών αναγκών και όχι της ενίσχυσης του κεφαλαίου και της αποπληρωμής του χρέους.

Συμμετέχουμε διαδηλώνοντας τα αιτήματά μας:
Κυριακή 22 Οκτώβρη 11:00π.μ. το πρωί στα διόδια Τερόβου
(αναχώρηση 10:30π.μ. μπροστά από την Περιφέρεια)

Τρίτη 24 Οκτώβρη 6:30μ.μ. το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
στην συγκέντρωση - διαμαρτυρία που οργανώνουν σωματεία και
μαζικοί φορείς της πόλης.