Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017

Εκδηλώσεις σ’ όλη την Ήπειρο για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο!

Η περίφημη Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θα φωτίσει τον ουρανό την ερχόμενη Δευτέρα και, όπως συνηθίζεται, το γεγονός αυτό θα γιορταστεί με πληθώρα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και σε μουσεία σ’ ολόκληρη την Ήπειρο που θα παραμείνουν ανοιχτά για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Γκράβας στο Ιτς Καλέ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στα Γιάννενα εκδήλωση για την Πανσέληνο του Αυγούστου θα γίνει σήμερα στην ακρόπολη του Ιτς Καλέ. Πρόκειται για μια μουσική εκδήλωση με..
τίτλο «Αυτόν που αγαπώ...» και τραγούδια που ενώνουν και συγκινούν. Θα τα ερμηνεύσει η Αλεξάνδρα Γκράβας. Στο τσέλο θα είναι ο Γιάννος Γιόβανος, στο μαντολίνο η Βιβή Γκέκα και στο πιάνο ο Πέτρος Μπούρας, ο οποίος έχει και τη μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης. Ώρα έναρξης 9 μ.μ..

Ερωτικά στη Δωδώνη
Μια ιδιαίτερη βραδιά στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης με τίτλο «Η Πανσέληνος του Έρωτα» θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα μπροστά στην Ιερή Βελανιδιά, με μοναδικές μουσικές και στίχους από κορυφαίους Έλληνες και ξένους ποιητές. Ώρα έναρξης 9 μ.μ..
«Με την ξεχωριστή εκδήλωση της Δευτέρας ολοκληρώνεται το 1ο Φεστιβάλ Δωδώνης. Το Φεστιβάλ πήγε πολύ καλά και όλες οι εκδηλώσεις αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο», ανέφερε χθες ο κ. Ηλίας Λαδόπουλος, μέλος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Δωδώνης. Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων και ο Διευθυντής της Κώστας Σουέρεφ εξήρε την συνεργασία που υπήρξε με τον Δήμο Δωδώνης, καθώς πέραν των άλλων, μέσα από τις εκδηλώσεις αναδείχθηκαν διάφορα σημεία του αρχαιολογικού χώρου.Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει τον Μεγάλο Ερωτικό του Μάνου Χατζηδάκι και ανάγνωση κειμένων από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Θα ακουστούν ποιήματα των Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Μαρίας Πολυδούρη, Γιάννη Ρίτσου, Γιώργου Σαραντάρη, Γιοσέφ Ελιγιά, Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Γκάτσου και Διονύση Καψάλη. Συμμετέχουν ο μουσικολόγος και κλαρινετίστας Ελευθέριος Καραγιάννης, ο οποίος έχει και την ευθύνη της ενορχήστρωσης, η πιανίστρια Γεωργία Αναστάση, η σοπράνο Ειρήνη Δόβα και ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας. Διαβάζουν η κ. Μαρία Στρατσάνη και ο κ. Μωυσής Ελισάφ.

Συναυλία στο Γαρδίκι
Συναυλία θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη, 8 Αυγούστου και στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης Μεγ. Γαρδικίου, στο λόφο «Καστρί». Η συναυλία διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου με τη συμμετοχή της Ελένης Δήμου, του Λάκη Παπαδόπουλου, του Γιάννη Γιοκαρίνη και του Γιάννη Μηλιώκα. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.

Στο Μουσείο Ηγουμενίτσας
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας μεθαύριο, Δευτέρα θα έχει τη βραδιά της Πανσελήνου «Παραμύθια… στο φως του φεγγαριού». Διαδραστική αφήγηση παραμυθιών με συνοδεία κιθάρας. Αφήγηση: Μαρία Μαχαίρα - Κιθάρα: Αντώνης Καρασταμάτης. Ώρα έναρξης 21.00. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Θεσπρωτίας «Στοργή». Τη βραδιά της εκδήλωσης η μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηγουμενίτσας θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 20.00 μέχρι τις 23.00.

Φιλαρμονική στην Ελέα
Στον αρχαιολογικό χώρο της Ελέας Θεσπρωτίας μεθαύριο, Δευτέρα θα έχει μουσική εκδήλωση με τη Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας «Ομόνοια». Ώρα έναρξης 21.00. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός για το κοινό από τις 19.00 έως την έναρξη της εκδήλωσης.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ