Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν. Δ. Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ , ΕΛΕΝΗΣ ΣΙΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ :

Δυστυχώς η Παιδεία μας έχει καταστεί άθυρμα στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ για την εξυπηρέτηση των ιδεολογικοπολιτικών συμφερόντων τους. Αυτό αποδεικνύεται από την τελευταία αλλαγή στην οποία προέβη ο Υπουργός Παιδείας , ο κ. Γαβρόγλου , στα Δημοτικά Σχολεία , σύμφωνα με την οποία οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες θα επιλέγονται μέσω της κλήρωσης και όχι με βάση τις επιδόσεις των ...
μαθητών στα μαθήματά τους . Ακριβώς όπως γινόταν στη δεκαετία του 1980 . Ξεκάθαρη λοιπόν επιλογή επιστροφής στο παρελθόν από τους κυβερνώντες . Επιβραβεύεται η ήσσονα προσπάθεια έτσι ώστε να υπηρετείται ο λαϊκισμός και να θεριεύουν τα είδωλα .
   Όμως , οι εκπαιδευτικοί - ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις - έχουν χρέος να αντισταθούν απέναντι σε αυτή την ισοπέδωση των αξιών που προωθείται και να διαμορφώνουν στα σχολεία ανθρώπους με υγιή δημοκρατική συνείδηση . Γιατί στο χώρο της εκπαίδευσης δε χωρούν πια οι κομματικές  σκοπιμότητες .
    Σήμερα , απαιτείται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και επανεκκίνησης από μια κυβέρνηση που ενδιαφέρεται πραγματικά για την Παιδεία μας .