Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

Διήμερες εκδηλώσεις για τον Πατροκοσμά στην Κόνιτσα

Tη μνήμη του Πατροκοσμά θα τιμήσει και φέτος με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις η Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης.Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε, αύριο, Τετάρτη, παραμονή της εορτής, και ώρα 7 μ.μ. θα ψαλή Μέγας Εσπερινός στον φερώνυμο ναό και θα ακολουθήσει η λιτάνευση του ...
ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου. Μεθαύριο, Πέμπτη, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί το πρωί στον ναό του Αγίου Κοσμά πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας
Σε εγκύκλιό του με αφορμή την εορτή του Πατροκοσμά, ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο Άγιος Κοσμάς είχε σαν δυνατό εφόδιο την βοήθεια και την χάρη του Θεού αλλά και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος και του Ιερού Ευαγγελίου. Ο μεγάλος αυτός Εθνοϊεραπόστολος εφιστούσε την προσοχή των ορθοδόξων ακροατών του και από τους κινδύνους που προέρχονταν από την παπική προπαγάνδα που πάντοτε ‘ψάρευε’ σε θολά νερά. Έτσι εργαζόμενος, συμφιλιώνοντας τους ανθρώπους, μαθαίνοντάς τους να μπολιάζουν τα άγρια δένδρα και διδάσκοντας συνεχώς την ανάγκη να σέβονται τη θρησκεία τους και να αγαπούν την Ελλάδα, έσωσε τους σκλαβωμένους Έλληνες από την αλλοτρίωση».