Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ -ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ –ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 Η απόφαση σε βάρος μας, της μη πληρωμής των οριζόντιων περικοπών των αργιών και νυχτερινών του 2013-2014, βάζει στο στόχαστρο την πληρωμή των δεδουλευμένων και στο μέλλον.
Στηρίζεται σ΄ ένα αντεργατικό νομοθετικό  πλαίσιο που έχει...
διαμορφωθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις , το οποίο το διατηρεί και το εμβαθύνει  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το 4ο μνημόνιο, αλλά και με τα νέα μέτρα που έχει στα σκαριά. Νομιμοποιούν την απληρωσιά. Βάζουν εμπόδια στο δικαίωμα της διεκδίκησης των δεδουλευμένων.
Όταν πρόκειται να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα μας, βρίσκουν πολλά εμπόδια ¨νομιμότητας¨, όταν μας τα κόβανε δεν υπήρχε πρόβλημα. Όταν πρόκειται να χαριστούν δις, σε επιχειρηματικούς ομίλους, τότε οι νομοθετικές τροπολογίες εφαρμόζονται χωρίς να προσκρούουν στη ¨νομιμότητα¨. Ο μισθός από τη δουλειά μας τους είναι κόστος ενώ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων είναι ιερά!
Αυτή η απόφαση σε βάρος μας αναδεικνύει τις ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων που πιστά εφάρμοζαν τις περικοπές, αλλά και όσων συναινούσαν σ αυτό στο όνομα των εργαζομένων.
Αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, καθώς και τις ευθύνες και υποκρισία της διοίκησης του Νοσοκομείου. Ήταν και είναι υπεύθυνη για τις περικοπές και για όλη τη διαδικασία που και τώρα πρέπει να προβεί για να υπογραφούν τα εντάλματα πληρωμής των δεδουλευμένων μας.
 Δεν θα ανεχτούμε άλλη κοροϊδία για τα δεδουλευμένα μας, δεν τα χαρίζουμε και δεν θα καταντήσουμε ¨μπαλάκι από τον Άννα στον Καϊάφα¨, εμείς ξέρουμε τι σημαίνει απόγευμα-πρωί και νύχτα!
Διεκδικούμε με όλες τις μορφές πάλης. Προετοιμαζόμαστε να απαντήσουμε με ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Προχωράμε στη συλλογή υπογραφών. Δεν αποτελεί ατομική υπόθεση, αλλά μια συλλογική διεκδίκηση  , όπου η έναρξη της θα εκτιμηθεί και αποφασιστεί με μαζική ΓΣ μετά τις 15 Αυγούστου. Γνωρίζουμε τα εμπόδια και τις δυσκολίες, τις απειλές, την υπονόμευση, τον εκφυλισμό, όμως, ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.

Οι περικοπές στους μισθούς μας, οι αυθαίρετες οριζόντιες περικοπές, είναι η συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής στην Υγεία. Που θεωρεί κόστος τις δαπάνες για την υγεία του λαού. Που το δικαίωμα στην υγεία το μετατρέπει σε ακριβό εμπόρευμα. Που τα Νοσοκομεία τα μετατρέπει σε Ανώνυμες Εταιρείες. Με τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό που προσπαθεί να τις καλύψει με φθηνούς εργαζομένους ( με μπλοκάκι, ΟΑΕΔ, επικουρικούς ).
Η διεκδίκηση των δεδουλευμένων μας, ο αγώνας μας να δουλεύουμε και να μπορούμε να παίρνουμε τα ρεπό μας και τις άδειες μας. Ο αγώνας μας για εργαζόμενους με σταθερή και με δικαιώματα δουλειά. Είναι ο αγώνας μας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια και φάρμακο, για ΠΦΥ με έμφαση στην πρόληψη, που κριτήριο έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Είναι αγώνας κοινός με τους υπόλοιπούς εργαζόμενους, τους άνεργους τους αυτοαπασχολούμενους.
                                                                                       ΤΟ ΔΣ