Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Βρέχει πάλι απόψε…Είναι το Βιβλίο του Κώστα Παπαθεοδώρου

Βρέχει πάλι απόψε…
Επιτέλους ένα (πραγματικό βιβλίο) για την Άρτα! Έστω και αν η ‘εκδοση είναι μόνο ηλεκτρονική.
Είναι το Βιβλίο του Κώστα Παπαθεοδώρου με τίτλο:  «βρέχει πάλι απόψε…». Μια διαδρομή στον καιρό και στο χώρο με τη διεισδυτική  ματιά του δημοσιογράφου και την σχολαστική προσήλωση  του στρατολάτη.
Το βιβλίο έχει (επί του παρόντος) ελεύθερη  πρόσβαση στη ...
διεύθυνση:
https://issuu.com/ireporter/docs/it_rains_again__tonight_-_kostas_pa
Καλογραμμένο όπως είναι φυσικό- με εξαιρετικές φωτογραφίες άρτια αισθητική και εξαιρετικά ενδιαφέρον ως προς το περιεχόμενο αρχίζει με την… επιστροφή του συγγραφέα στη γενέθλια θάλασσα, τον Αμβρακικό, και ξεκινά ένα λυρικό και, συνάμα, ρεαλιστικό ταξίδι στο παρελθόν που βασίζεται στην ακριβή καταγραφή με την ακολουθία μνημών, εικόνων, ήχων και συναισθημάτων.
Η Άρτα μέσα πέρα και πάνω από το χώρο και τον καιρό. Σταγόνες ιστορίας του τόπου και των ανθρώπων που έζησαν, μεγαλούργησαν, παρήκμασαν μα άντεξαν στις ριπές της ιστορίας.
Η ηλεκτρονική έκδοση υποστηρίζεται από το περίφημο portal ireporterworld.com που ειδικεύεται στις τέχνες, τα γράμματα τον πολιτισμό.
Η επεξεργασία, το υλικό, οι φωτογραφίες έγιναν από Αρτινούς που εργάστηκαν αφιλοκερδώς μα και με ιδιαίτερη έμπνευση και φαντασία!
Ο αναγνώστης παίρνει το σήμα ήδη από την 3η σελίδα όπου ο Κώστας  αφιερώνοντας το βιβλίο στα παιδιά του τα χαρακτηρίζει: «κληρονόμους μιας διεστραμμένης ιστορίας, όπου ανακατεύονται προδομένες επαναστάσεις και τρελαμένες τεχνολογίες, ληγμένοι θεοί και ξοφλημένες ιδεολογίες. Μια παρακαταθήκη, όπου μέτριες ηγεσίες καταστρέφουν τα πάντα δίχως να μπορούν να πείσουν κανέναν. Μία κατηφόρα, όπου η νοημοσύνη ταπεινώνεται…»
Και καταλήγει με το συμπάρασμα- παρότρυνση: «Αυτή η γενιά οφείλει- ξεκινώντας από τις αρνήσεις της- να αποκαταστήσει έστω κάτι από την αξιοπρέπεια της ζωής και του θανάτου…».
Μα την αλήθεια είναι σπουδαίο μα κυρίως αληθινό βιβλίο, που έρχεται να καλύψει το μεγάλο  έλλειμμα της ιστορίας και της κοινωνιολογίας, των ηθών και των εθίμων, των παραδόσεων και των δοξασιών, της καθημερινότητας και των γιορτών, της χαράς και της λύπης, των επιτευγμάτων και των καταστροφών. Πλήρες, σαφές και ζωντανό.
Καλοτάξιδο…