Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

Τα παραδοσιακά πανηγύρια και οι βραδιές δημοτικού γλεντιού στην Ήπειρο

Όπως κάθε Αύγουστο έτσι και φέτος τα πανηγύρια και οι δημοτικές βραδιές γλεντιού έχουν την τιμητική τους απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ήπειρο. Τα χωριά γέμισαν από κόσμο καθώς οι απόδημοι επέστρεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι Αδελφότητες, οι εκκλησιαστικοί και αθλητικοί φορείς ετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για τη διοργάνωση του δικού τους ...

παραδοσιακού πανηγυριού ή γλεντιού. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όπως ακριβώς μας τις έστειλαν οι διοργανωτές. Καλή σας διασκέδαση!

Κληματιά Δήμου Ζίτσας
Το Σάββατο 5 Αυγούστου και την Κυριακή 6 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χρήστος Καραφέρης» διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στην Κληματιά. Θα διασκεδάσετε με τους Γιώργο Γιαννακό (κλαρίνο), Νίκο Δάσκαλο, Ανδρέα Τζιάφκο (κλαρίνο).

Ρωμανό Δήμου Δωδώνης
Το Σάββατο 5 Αυγούστου και την Κυριακή 6 Αυγούστου (την Κυριακή και την ημέρα) η ποδοσφαιρική ομάδα «Αχέρων Ρωμανού» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρωμανού διοργανώνουν παραδοσιακό πανηγύρι στο Μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Θα διασκεδάσετε με τους Τάκη Μπάο (κλαρίνο), Χρήστο Μπακίρα (μπουζούκι) Νίκο Χριστοδούλου, Ανδρέα Τζίμα, Μελίνα Μώκα (τραγούδι).

Κλειδωνιά Δήμου Κόνιτσας
Το Σάββατο 5 Αυγούστου και την Κυριακή 6 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδωνιάς διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στην Κλειδωνιά. Θα διασκεδάσετε (Σάββατο 5/6) με τους Μιχάλη Μπραχόπουλο (κλαρίνο) και Γιώργο Πατσιούρα (κλαρίνο) και την Κυριακή 6/8 με τους Βασίλη Παπαγεωργίου (κλαρίνο) Βασίλη Νούση (τραγούδι).

Μάζια Δήμου Ιωαννιτών
Το Σάββατο 5 Αυγούστου (βράδυ) και την Κυριακή 6 Αυγούστου (ημέρα) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μάζιας, διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στην εκκλησία Μεταμόρφωσις του Σωτήρος. Θα διασκεδάσετε με το συγκρότημα του Αποστόλη Μπίλη, ενώ θα τραγουδήσει ο Κώστας Ντρίκος.

Καραδήμα Δήμου Ιωαννιτών
Την Κυριακή 6 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραδήμας διοργανώνει στην Καραδήμα, παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Προκόπη Θεμελή. Θα τραγουδήσουν οι Γιώργος Καψάλης και Ηλίας Χατζής.

Κάτω Λάβδανη Δήμου Πωγωνίου
Την Κυριακή 6 Αυγούστου, διοργανώνεται εκδήλωση στην Ιερά Μονή Μακρυαλέξη στην Κάτω Λάβδανη Πωγωνίου, με εκκλησιασμό και προσκύνημα των εικόνων που βρίσκονται το Βυζαντινό Μουσείο. Θα ακολουθήσει γεύμα με δωρεάν φασολάδα και δημοτικό γλέντι με ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα.

Φανερωμένη Δήμου Αρταίων
Την Κυριακή 6 Αυγούστου, η Αδελφότητα Φανερωμένης Άρτας διοργανώνει το πρωί στη Φανερωμένη, ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη (κλαρίνο), Αντώνη και Θωμά Κυρίτση, Γιάννη Παπακώστα, Λευκοθέα Φιλιππίδη (τραγούδι). Θα προσφερθούν πίτες από τα μέλη της Αδελφότητας.

Πετούσι Δήμου Σουλίου
Την Κυριακή 6 Αυγούστου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πετουσίου διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Νίκου Τάσση. Θα τραγουδήσουν οι Θοδωρής Ευαγγέλου και Δήμος Φουσέκης.

Φροσύνη Δήμου Σουλίου
Την Κυριακή 6 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φροσύνης διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι με τους Θωδωρή Θεοδώρου (κλαρίνο), Δημήτρης Ευαγγέλου, Δάφνη Νικολάου (τραγούδι).

Λάζαινα Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
Την Κυριακή 6 Αυγούστου (ημέρα στο εκκλησάκι του Αγ. Σωτήρος) και τη Δευτέρα 7 Αυγούστου ο Αθλητικός Όμιλος «Αετός Αετορράχης» διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στα Λάζαινα με το συγκρότημα του Θωμά Χαλιγιάννη. Θα τραγουδήσουν ο Τάκης Κάρκανος και ο Κώστας Ζέρβας.

Φιλιάτες Δήμου Φιλιατών
Τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Φιλιατών διοργανώνει στο Γυμνάσιο Φιλιατών παραδοσιακό γλέντι με τους Βαλάντη Βρακά (κλαρίνο), Γιάννης Παππάς, Έλλη Κοσμά (τραγούδι).

Καστρίτσα Δήμου Ιωαννιτών
Την Τρίτη 8 Αυγούστου, η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγροτικός Καστρίτσας» διοργανώνει στην Καστρίτσα, δημοτικό γλέντι με τους Νεκτάριο Κοκκώνη (κλαρίνο), Γιώργο Βελισσάρη και Γιάννη Κατσίγιαννη (τραγούδι).

Βουβοπόταμος, Δήμου Πάργας
Την Τρίτη 8 Αυγούστου, η ποδοσφαιρική ομάδα «Απόλλων Βουβοποτάμου» διοργανώνει στην εκκλησία του χωριού πανηγύρι με το συγκρότημα του Βασίλη Μαρκόπουλου. Θα τραγουδήσουν η Τζένη Κατσίγιαννη και ο Νίκος Βλαχοδήμος. Τα έσοδα θα διατεθούν για την κατασκευή του χλοοτάπητα του γηπέδου.

Ελευθέρι, Δήμου Ηγουμενίτσας
Την Τρίτη 8 Αυγούστου, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερίου Μαργαριτίου διοργανώνει στο Ελευθέρι δημοτική βραδιά με τους Πέτρο-Λούκα Χαλκιά, Σταύρο Καψάλη, Ναπολέοντα Δάμο (κλαρίνο), Παγώνα Αθανασίου, Μάκη Κιάμο, Νίκο Δάσκαλο (τραγούδι).

Άγιος Αρσένιος, Δήμου Φιλιατών
Την Τρίτη 8 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Αρσενίου Σκάλας Φιλιατών διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι με τους Μάκη Μοροδήμο(κλαρίνο), Σπύρος Παππάς, Δάφνη Νικολάου (τραγούδι).

Ελεούσα Δήμου Ζίτσας
Την Τετάρτη 9 Αυγούστου (ώρα έναρξης 11:00 το βράδυ), η ποδοσφαρική ομάδα «Θύελλα Ελεούσας» διοργανώνει στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Ελεούσας δημοτικό γλέντι με τους Σταύρο Καψάλη και Μάκη Τσίγκο (κλαρίνο), Γιάννη Καψάλη και Γιώτα Γρίβα (τραγούδι).

Άνω Ζάλογγο Δήμου Ζίτσας
Την Τετάρτη 9 Αυγούστου ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Άνω Ζαλόγγου διοργανώνει στην πλατεία του χωριού παραδοσιακό πανηγύρι με τους: Ναπολέων και Γιώργο Δάμο (κλαρίνο), Γρηγόρη Λιωλή και Τάκη Κάρκανο (τραγούδι).

Παλαιοχώρι Δήμου Βορείων Τζουμέρκων
Την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στο Παλαιοχώρι Συρράκου διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι με τους Γιώργο Γιαννακό (κλαρίνο), Κώστας Γεροδήμος, Γιώργος Κοντοσπύρης (τραγούδι).

Πέστανη Δήμου Ηγουμενίτσας
Την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στην Πέστανη Θεσπρωτίας διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι με τους Μάκη Κωνσταντίνου, Νίκο Χαλκιά (κλαρίνο), Κώστα Τζίμα, Δημήτρη Ευαγγέλου, Αναστασία Χειλά, Άντα Καστρινού.

Νεροχώρι Δήμου Φιλιατών
Την Τετάρτη 9 Αυγούστου, στην κεντρική Πλατεία του Νεροχωρίου Φιλιατών διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του με το συγκρότημα του Λευτέρη Γκιώκα. Θα τραγουδήσουν οι: Ελένη Δήμου, Παντελής Γκιώκας, Θοδωρής Ευαγγέλου.

Νεράιδα Δήμου Σουλίου
Την Πέμπτη 10 Αυγούστου, στην Νεράιδα Παραμυθιάς ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει το πανηγύρι με τους Βαλάντη Βρακά (κλαρίνο), Γιάννη Παππά, Νίκος Δάσκαλο (τραγούδι).