Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις το επόμενο τριήμερο στη Σκλίβανη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων με το Δήμο Δωδώνης στη Σκλίβανη την περασμένη Τετάρτη, 2/8/2017, με θέμα τις «Δυνατότητες ανάπτυξης πρωτογενούς τομέα στην περιοχή του Ξηροβουνίου».
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν, από ειδικευμένους επιστήμονες, ενδιαφέροντα θέματα για τις κατάλληλες για την περιοχή Ξηροβουνίου φυλές Μηρυκαστικών ζώων, τα Αρωματικά - φαρμακευτικά φυτά, το νέο ...
πρόγραμμα Leader, αλλά και τη δημιουργία μικρών τυροκομικών επιχειρήσεων. Ενδιαφέρουσα ήταν και η συμμετοχή του Γυναικείου
Ηπειρωτικού Συνεταιρισμού «Γ.Η.Σ.». Η Πρόεδρος του, κα Κωνσταντίνα Θεοδώρου, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισαν στο ξεκίνημά τους αλλά και στη μεγάλη ποικιλία προϊόντων που παράγουν σήμερα. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν τη δυνατότητα να γευτούν μερικά από αυτά τα προϊόντα. Στην ημερίδα παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δωδώνης Θωμάς Καραπάνος και Γιώργος Θεοχάρης καθώς και Πρόεδροι ΤΚ των χωριών του Ξηροβουνίου.
Τις επόμενες ημέρες συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του προγράμματος «Πολιτιστικό Καλοκαίρι – Σκλίβανη 2017». Συγκεκριμένα:
Σάββατο, 05/08/2017, ώρα 21:30:
Θα γίνει προβολή Θερινού Κινηματογράφου της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης» στην πλατεία του Αγ. Γεωργίου. Πρόκειται για μια ελληνική δραματική ταινία του 2016 σκηνοθεσίας Γεωργίου Κορδέλλα με τους Τάσο Νούσια και Ευγενία Δημητροπούλου.

Κυριακή, 06/08/2017, ώρα 11:00:
Θα πραγματοποιηθεί το Σκλιβανίτικο Αντάμωμα. Ένα ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Σπύρο Δερδέκη και του Γιώργου Γκούβα στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Δευτέρα. 07/08/2017, ώρα 21:30:
Θα πραγματοποιηθεί συναυλία με παραδοσιακά και λαϊκά έντεχνα ακούσματα από μαθητές του μουσικού εκπαιδευτηρίου «Ars Nova» κάτω από το φως του φεγγαριού στη Κεντρική Πλατεία.

* Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη