Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Τα παραδοσιακά πανηγύρια και οι βραδιές δημοτικού γλεντιού στην Ήπειρο

Μέχρι και την Τετάρτη 9 Αυγούστου

Όπως κάθε Αύγουστο έτσι και φέτος τα πανηγύρια και οι δημοτικές βραδιές γλεντιού έχουν την τιμητική τους απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ήπειρο. Τα χωριά γέμισαν από κόσμο καθώς οι απόδημοι επέστρεψαν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, οι Αδελφότητες, οι εκκλησιαστικοί και αθλητικοί φορείς ετοιμάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς για τη διοργάνωση του δικού τους ...
παραδοσιακού πανηγυριού ή γλεντιού. Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, όπως ακριβώς μας τις έστειλαν οι διοργανωτές. Καλή σας διασκέδαση!

Άγιος Νικόλαος Δήμου Φιλιατών
Την Πέμπτη 3 Αυγούστου η Αδελφότητα Αγίου Νικολάου Φιλιατών «Το Λέονμπεργκ» διοργανώνει στον Άγιο Νικόλαο παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι με τους Βαλάντη Βρακά (κλαρίνο), Κώστα Τζίμα, Παγώνα Αθανασίου, Αντώνη Κυρίτση και Γιάννη Παππά (τραγούδι).

Βήσσανη Δήμου Πωγωνίου
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου (ώρα έναρξης 9:00 το βράδυ) στη Βήσσανη Πωγωνίου θα πραγματοποηθεί η Γιορτή του Δάσους 2017. Θα σας διασκεδάσει το συγκρότημα του Ναπολέοντα και Γιώργου Δάμου. Στο τραγούδι θα είναι η Παγώνα Αθανασίου, ο Γρηγόρης Λολής και ο Νίκος Δάσκαλος.

Άνω Κοτσανόπουλο Δήμου Πρέβεζας
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Κοτσανόπουλου Πρέβεζας, διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία του χωριού. Θα σας διασκεδάσει η ορχήστρα του Μάκη Κωνσταντίνου και του Βαγγέλη Παπασταύρου. Θα τραγουδήσουν ο Βαγγέλης Ευαγγέλου και η Δάφνη Νικολάου.

Νεοχώρι Δήμου Σουλίου
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου «Ερμής» διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στο Νεοχώρι Παραμυθιάς με τους Δόκιμο Χαραλάμπους (κλαρίνο), Κώστα Τζίμα, Σπύρο Παππά και την Ελευθερία Χαραλάμπους (τραγούδι).

Μαργαρίτι Δήμου Ηγουμενίτσας
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου η ποδοσφαιρική ομάδα «Άρης Μαργαριτίου» διοργανώνει λαϊκοδημοτικό γλέντι στο Μαργαρίτι με τους Νεκτάριο Κοκκώνη (κλαρίνο), Γιώργο Βελισσάρης, Γωγώ Τσαμπά, Ματίνα Μαίρη και Δημήτρη Τζίμα (τραγούδι).

Κληματιά Δήμου Ζίτσας
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου και το Σάββατο 5 Αυγούστου η ποδοσφαιρική ομάδα «Αθλητική Ένωση Κληματιάς» διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στην Κληματιά με τους Σταύρο Καψάλη, Τάσο Χούσο (κλαρίνο), Κώστας Ζούμπας, Έλλη Κοσμά, Κώστας Τζίμας (τραγούδι).

Γυφτόκαμπος Δήμου Ζαγορίου
Την Παρασκευή 4 Αυγούστου και το Σάββατο 5 Αυγούστου η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου διοργανώνει το 38ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ηπείρου στο Γυφτόκαμπο Σκαμνελίου. Θα τραγουδήσουν οι Σταύρος Σμπόνιας, Νίκος Γιαννακός, Θεόδωρος Ράπτης, Κώστας Γαρέφης και ο Νικόλαος Λαδιάς, ενώ στα κλαρίνο θα είναι ο Αλέξανδρος Τσουμάνης.

Δελβινάκι Δήμου Πωγωνίου
Το Σάββατο 5 Αυγούστου οι κτηνοτρόφοι του Πωγωνίου διοργανώνουν την 1η Γιορτή Κτηνοτρόφων Πωγωνίου στο Δελβινάκι. Στην κεντρική πλατεία θα στηθούν παραδοσιακές καλύβες και θα παρελάσουν άλογα. Θα σας διασκεδάσουν οι Γιώργος Κωτσίνης, Τάκης Λούκας (κλαρίνο), Έλλη Νικολάου, Γιάννης Παπακώστας, Γρηγόρης Λολής (τραγούδι). Θα προσφερθούν δωρεάν προβατίνα και τυρί φέτα.

Άγιος Κοσμάς Δήμου Πωγωνίου
Το Σάββατο 5 Αυγούστου διασκεδάστε σε παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Κοσμά Πωγωνίου με τους Σωτήρη Μπέση (κλαρίνο), Γιάννης Φάκος (τραγούδι).

Ραδοβίζι Δήμου Ζίτσας
Το Σάββατο 5 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ραδοβιζίου διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στο Ραδοβίζι με το συγκρότημα του Λευτέρη Γκιώκα. Θα τραγουδήσουν οι Παντελής Γκιώκας, Γιώργος Κούρτης, Πάνος Πάνου, Τούλα Αραβανή.

Παραμυθιά Δήμου Σουλίου
Το Σάββατο 5 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγοράς Παραμυθιάς διοργανώνει το βράδυ παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Νίκου Τάσση. Θα τραγουδήσουν οι Δημήτρης Ευαγγέλου, Έλλη Κοσμά και Κώστας Αναστασίου.

Κάτω Δεσποτικά Δήμου Πάργας
Το Σάββατο 5 Αυγούστου η Εκκλησιαστική Επιτροπή διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στα Κάτω Δεσποτικά με τους Κώστα Κάκκο (κλαρίνο), Πάνος Κανταρέλης, Ρένα Ράπτη (τραγούδι).

Κληματιά Δήμου Ζίτσας
Το Σάββατο 5 Αυγούστου και την Κυριακή 6 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χρήστος Καραφέρης» διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στην Κληματιά. Θα διασκεδάσετε με τους Γιώργο Γιαννακό (κλαρίνο) και Νίκος Δάσκαλος, Ανδρέας Τζιάφκος (κλαρίνο).

Ρωμανό Δήμου Δωδώνης
Το Σάββατο 5 Αυγούστου και την Κυριακή 6 Αυγούστου (την Κυριακή και την ημέρα) η ποδοσφαιρική ομάδα «Αχέρων Ρωμανού» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ρωμανού διοργανώνουν παραδοσιακό πανηγύρι στο Μοναστήρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Θα διασκεδάσετε με τους Τάκη Μπάο (κλαρίνο), Χρήστο Μπακίρα (μπουζούκι) Νίκο Χριστοδούλου, Ανδρέα Τζίμα, Μελίνα Μώκα (τραγούδι).

Κλειδωνιά Δήμου Κόνιτσας
Το Σάββατο 5 Αυγούστου και την Κυριακή 6 Αυγούστου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδωνιάς διοργανώνει παραδοσιακό πανηγύρι στην Κλειδωνιά. Θα διασκεδάσετε (Σάββατο 5/6) με τους Μιχάλη Μπραχόπουλο (κλαρίνο) και Γιώργο Πατσιούρα (κλαρίνο) και την Κυριακή 6/8 με τους Βασίλη Παπαγεωργίου (κλαρίνο) Βασίλη Νούση (τραγούδι).

Καραδήμα Δήμου Ιωαννιτών
Την Κυριακή 6 Αυγούστου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραδήμας διοργανώνει στην Καραδήμα, παραδοσιακό πανηγύρι με το συγκρότημα του Προκόπη Θεμελή. Θα τραγουδήσουν οι Γιώργος Καψάλης και Ηλίας Χατζής.

Φανερωμένη Δήμου Αρταίων
Την Κυριακή 6 Αυγούστου, η Αδελφότητα Φανερωμένης Άρτας διοργανώνει το πρωί στη Φανερωμένη, ημερήσιο παραδοσιακό πανηγύρι με την ορχήστρα του Νίκου Φιλιππίδη (κλαρίνο), Αντώνη και Θωμά Κυρίτση, Γιάννη Παπακώστα, Λευκοθέα Φιλιππίδη (τραγούδι). Θα προσφερθούν πίτες από τα μέλη της Αδελφότητας.

Καστρίτσα Δήμου Ιωαννιτών
Την Τρίτη 8 Αυγούστου, η ποδοσφαιρική ομάδα «Αγροτικός Καστρίτσας» διοργανώνει στην Καστρίτσα, δημοτικό γλέντι με τους Νεκτάριο Κοκκώνη (κλαρίνο), Γιώργο Βελισσάρη και Γιάννη Κατσίγιαννη (τραγούδι).

Ελεούσα Δήμου Ζίτσας
Την Τετάρτη 9 Αυγούστου (ώρα έναρξης 11:00 το βράδυ), η ποδοσφαρική ομάδα «Θύελλα Ελεούσας» διοργανώνει στον αύλειο χώρο του Λυκείου Ελεούσας δημοτικό γλέντι με τους Σταύρο Καψάλη και Μάκη Τσίγκο (κλαρίνο), Γιάννη Καψάλη και Γιώτα Γρίβα (τραγούδι).