Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

EΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Την Κυριακή 16 Ιούλη κανένα μαγαζί ανοιχτό και συγκέντρωση στις 11 το πρωί

Τα μέτρα που όλες οι κυβερνήσεις παίρνουν τα τελευταία χρόνια, ήταν μέτρα για να ενισχύσουν τα μονοπώλια, για να εξασφαλίσουν εκ νέου τα προκλητικά κέρδη τους. Έφεραν μνημόνια και νέες συμφωνίες που έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, αλλά και νόμους που έχουν “διαρθρωτικό” όπως λένε προσανατολισμό, προκειμένου να συγκεντρώσουν την πίτα στα χέρια τους. Σε αυτούς τους σχεδιασμούς δεν χωράνε οι μικροεπιχειρήσεις...
μας που μας θεωρούν πρόβλημα για την ανάπτυξη της οικονομίας τους.
Τέτοιος είναι ο νόμος που στο τελευταίο 4ο μνημόνιο ενσωμάτωσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές.
Είναι προφανές ότι με τη νέα συμφωνία ικανοποιούν τις χρόνιες απαιτήσεις των πολυκαταστημάτων, των εμπορικών και τουριστικών αλυσίδων. Όλοι αυτοί είναι έτοιμοι ν’ ανοίξουν νέα μεγαθήρια, σε μια σειρά από περιοχές της χώρας, να συγκεντρώσουν τον τζίρο στην αγορά, αξιοποιώντας όλα τα προνόμια και το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχουν χαρίσει η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Για την εξέλιξη αυτή, ό,τι και να λένε σήμερα, έβαλαν πλάτη οι κυβερνήσεις, οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ και αρκετές ομοσπονδίες εργαζομένων και εμπόρων ακόμη και οι περισσότεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες όπως και στην πόλη μας. Όλοι τους συμφωνούν σε ένα πράγμα, πέρα από επιμέρους διαφορές που μπορεί να έχουν: Ότι η κατάσταση αυτή είναι μονόδρομος και ότι πρέπει να την αποδεχτούμε με σκυμμένο το κεφάλι.
Έχουμε τη δύναμη! Με τον κοινό μας αγώνα και τη συμμαχία μας με τους άλλους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους μπορούμε να κερδίσουμε το δίκιο μας.
Συναδέλφισσα-συνάδελφε σε καλούμε:
Την Παρασκευή 14 Ιούλη και ωρα 8:15 το πρωί σε παράσταση στην Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) για να δηλώσουμε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι, οι έμποροι των Ιωαννίνων είμαστε ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία περεταίρω διεύρυνση από πλευράς της, αξιοποιώντας το νόμο των 32 Κυριακών.

Την Κυριακή 16 Ιούλη κανένα μαγαζί ανοιχτό και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα γραφεία του Εμπορικού συλλόγου στην οδό Οπλ. Πουτέτση 14.
Διεκδικούμε:
Κυριακή μέρα αργίας. Να κατοχυρωθεί νομοθετικά.
Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι που απελευθερώνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που οδηγούν τους αυτοαπασχολούμενους στα χρέη και στα λουκέτα και τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε καθεστώς γαλέρας.
Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις ηλεκτρονικές και μη.
Επαναφορά του αφορολόγητου για όλους τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων χρόνων. Δημόσια και Δωρεάν Υγεία Πρόνοια».