Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Επίσκεψη στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Δυτικής Μακεδονίας

Στις 05/07/2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Στα εγκαίνια συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών κ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών κ. Δημήτρης Κατιρτσίδης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας....

Παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κος Σωκράτης Φάμελλος, Βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, Αντιπεριφερειάρχες, Πρόεδροι ΠΕΔ, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι & Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και στελέχη των Φο.Δ.Σ.Α από όλη τη χώρα.
Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας επιλύει το πρόβλημα των απορριμμάτων με σύγχρονες μεθόδους υλοποιήθηκε με τη μέθοδο του ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) με τη συνεργασία της ΔΙΑΔΥΜΑ και της ΕΠΑΔΥΜ ΑΕ (Ηλέκτωρ). Το κόστος του έργου είναι  48 εκατ. Ευρώ.
Πολύ σύντομα θα ξεκινήσει και στην Ήπειρο η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ και θα επιλύσει το πρόβλημα των αστικών αποβλήτων στην περιοχή μας.