Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Ποταμός…Βίκος; Ήμαρτον!!!

Γράφει ο Στέφανος Χρηστογούλας

Από πότε η συνέχεια του Μπαϊώτικου ρέματος στην τοποθεσία Σελλάτο, (γεφ. Νούτσου- Κόκκορη) βαφτίστηκε σε «ποταμός Βίκος». Ποιος ή ποιοι είναι αυτός/αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ονομάσουν το ρέμα που διασχίζει και την Χαράδρα του Βίκου σε «ποταμός Βίκος»;;;
Προς Θεού…
Δήμαρχε Ζαγορίου , Δημοτικοί Σύμβουλοι και...
λοιποί …ΠΩΣ το επιτρέψατε ;;;
Και αν ονομαστεί όλο το ρέμα «Βίκος ποταμός» τότε πρέπει να καταργηθεί η συνέχειά του και να σβηστεί ο «Βοϊδομάτης ποταμός». Ή θα λέμε ότι η συνέχεια του "ποταμού Βίκου" αλλάζει σε ποταμός Βοϊδομάτης.
Χάρτες από τα χίλια ξεριζωμένα (που λέμε και στο Ζαγόρι) δεν αναγράφουν πουθενά τον «ποταμό Βίκο» παρά μόνο αναδεικνύουν την περιοχή ως η Χαράδρα του Βίκου!!!
Το θεωρώ ανεπίτρεπτο , να δίνονται ονομασίες κατά πως βολεύει τον καθένα και χωρίς καμία ενημέρωση. Όπως και ο τίτλος που δόθηκε ως «ο βράχος του Κόκκορη» λες και ο Κουκουλιώτης νερο-μυλωνάς το 1900 (τότε) όταν δεν είχε αλέσματα , έκανε rapel και καταρριχήσεις….
Κάπως έτσι αλλοιώνονται τα πάντα…. Αλλοιώνεται η παράδοση, ήδη δεχτήκαμε στα γεφύρια με ηλικίες αιώνων και με γνωστή ονομασία των κτητόρων να προστεθούν (τιμής ένεκεν) άλλα ονόματα (συντηρητών) .
Τρίζουν τα κόκαλα του Κώστα Λαζαρίδη από το Κουκούλι, με αυτά του βλέπει !!!Και αν δεχτούμε ΟΛΟΙ μας τέτοιες παρασπονδίες , ας πετάξουμε τα βιβλία που γράφτηκαν πολλά χρόνια πριν και διαβάσαμε για να γνωρίζουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ του τόπου μας, την Ιστορία του ΖΑΓΟΡΙΟΥ μας.
ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ ! ΑΙΣΧΟΣ!
Χρηστογούλας Στέφανος
Βραδέτο Ζαγορίου.