Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Όλγα Γεροβασίλη: Αυτή η κυβέρνηση, είναι η μόνη κυβέρνηση που δίνει διαρκώς μάχη κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής

«Τα πειθαρχικά συμβούλια, υπάρχουν και λειτουργούν, εκτός από τρία συμβούλια που είναι στα νεοσύστατα υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και στον ΕΦΚΑ και γι αυτό εκδώσαμε εγκύκλιο για την επίσπευση αυτών των διαδικασιών» δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού ...
Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτή που «αποκατέστησε το αυταρχικό μέτρο της αυτοδίκαιης αργίας που λειτούργησε ως δεξαμενή απολύσεων».
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπο, που επικαλούνται έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για το 2016 και αναφέρεται στις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων, η κ. Γεροβασίλη τόνισε πως «προφανώς και δεν υπάρχει καμία αμνηστία για τους επίορκους, όπως ψευδώς αναφέρεται».
«Τρέχει κανονικά οποιαδήποτε υπόθεση δεν έχει κριθεί, και δεν υπάρχει αμνήστευση σε καμία περίπτωση υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη προσθέτοντας πως «υπάρχουν και αδικήματα, για τα οποία δεν προβλέπεται καν η παραγραφή».
 «Υπήρξε καθυστέρηση το 2016 η οποία οφείλεται στη μεγάλη απεργία των δικηγόρων με αποτέλεσμα να πάει λίγο πίσω η διαδικασία», τόνισε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης προσθέτοντας πως «σήμερα οι ρυθμοί έχουν αποκατασταθεί».
Η κ. Γεροβασίλη πρόσθεσε  ότι η έκθεση του ΣΕΕΔΔ δεν καταγράφει μόνο τις υποθέσεις στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά περιλαμβάνει και καταγράφει και υποθέσεις αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιατρικού προσωπικού, σωμάτων ασφαλείας κλπ, για τις οποίες ισχύει «διαφορετική διαδικασία, στην έκθεση όμως καταγράφονται όλες μαζί».
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε σχετικά με τον αριθμό αυτών, «στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της δημόσιας διοίκησης εκκρεμούν 152 υποθέσεις αυτή τη στιγμή, αριθμός απόλυτα φυσιολογικός».
 «Βλέπω τίτλους, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά έρχονται για να φθείρουν την εικόνα της κυβέρνησης, η οποία είναι η μοναδική κυβέρνηση αυτής της χώρας, τα τελευταία πολλά χρόνια, που δίνει πραγματικά τη μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή» κατέληξε, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.