Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Δ.Ρ.Α.ΣΥ.):Δ.Ε.Υ.Α.Ι. Βασικές αρχές λειτουργίας μιας επιχείρησης.

Την επόμενη μέρα από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την ΔΕΥΑΙ η επιχείρηση απαντώντας εμπράκτως πόσο υπολογίζει τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας, των συνταξιούχων και των ανέργων και επιδεικνύοντας το επιχειρηματικό της πνεύμα προχώρησε σε διακοπή νερού σε σπίτι ανέργου, μέλος του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μάλιστα χωρίς καν προειδοποίηση....

  Το παραπάνω γεγονός έγινε γνωστό μετά από καταγγελία του Σωματείου το οποίο προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΥΑΙ με αποτέλεσμα να επανασυνδεθεί το νερό στο σπίτι του ανέργου.
  Η επιχείρηση λοιπόν για την οποία ένιωθε υπερήφανη η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου στην συνεδρίαση, από την μια χαρατσώνει τους δημότες με πανάκριβο νερό, που κοστίζει 2,5 έως 3 ευρώ ανά κυβικό, και δημοτικά τέλη. Από την άλλη είναι άτεγκη απέναντι στους “κακοπληρωτές” ειδικά αν ανήκουν στα φτωχά λαϊκά στρώματα προχωρώντας και σε διακοπές νερού.
  Όμως η ΔΕΥΑΙ δεν είναι τόσο σκληρή απέναντι σε αυτούς που ελέγχουν την οικονομική ζωή αυτής της πόλης. Ειδικά αναφέρουμε:
-Το ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΟ που ο ιδιοκτήτης του είναι πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων και χρωστάει περίπου 25χιλ. Ευρώ.
-Το ΟΛΥΜΠΙΚ που ο ιδιοκτήτης του είναι Γ.Γ. του ίδιου συλλόγου, 21χιλ. Ευρώ.
-Το ΔΙΕΘΝΕΣ Α.Ε. 28χιλ. Ευρώ
-Το ζαχαροπλαστείο 25χιλ. Ευρώ.
-Πέτσιος Α.Ε. 25χιλ. Ευρώ.
-Ιερά Μητρόπολη 18.χιλ ευρώ.
Και ο κατάλογος σε σχέση με τους κεφαλαιοκράτες δεν έχει τέλος.
  Καλούμε την εργαζόμενη πλειοψηφία της περιοχής μας, τους πολιτικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία, τα δημοτικά σχήματα που μιλούν εξ ονόματος των συμφερόντων των εργαζομένων, στην δημιουργία ενός πλατιού μετώπου που θα παλέψει για:
-Φτηνό και δωρεάν νερό σε ανέργους, χαμηλοαμειβόμενους ή και καθόλου αμειβόμενους, μικροεπαγγελματίες, συνταξιούχους, κλπ.
-Καμιά διακοπή νερού στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.
-Μετατροπή της ΔΕΥΑΙ από επιχείρηση σε υπηρεσία του Δήμου, που θα είναι υπεύθυνη για την παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στην εργαζόμενη πλειοψηφία δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν. Να λειτουργεί κάτω από καθεστώς εργατικού ελέγχου των εργαζόμενων εκεί και του εργαζόμενων δημοτών της πόλης. Έτσι εκτός των άλλων διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών αυτών ενάντια στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης.

                         ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ