Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Έως την Κυριακή η έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Μέμου στην Τ.Κ. Γραμμένου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του εκπαιδευτικού Σπύρου Μέμου με τίτλο: «Ζωγραφίζοντας ένα πουλί» που διοργανώνουν ο Δήμος Ζίτσας και η οργανωτική επιτροπή του Γενικού Λυκείου Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος» στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Γραμμένου έως την Κυριακή (30/07/2017).
«Ευτυχή συγκυρία», χαρακτήρισε...
στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, τη δεδομένη χρονική στιγμή που πραγματοποιείται η έκθεση. «Θα αποτελεί για μας ευχάριστη ανάμνηση» τόνισε, καθώς όπως εξήγησε, «συνέπεσε με την ανακοίνωση της ένταξης στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα «INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020», της δημιουργίας του Εθνικού Μουσείου Ευεργετών, στο ίδιο κτίριο. Ακολούθως, ευχαρίστησε τον καλλιτέχνη-εκπαιδευτικό Σπύρο Μέμο που επέλεξε το συγκεκριμένο χώρο στην Τ.Κ. Γραμμένου να εκθέσει τις δημιουργίες του ζητώντας από όλους φιλότεχνους και μη, να επισκεφθούν την έκθεση γιατί παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Στη σπουδαιότητα του εγχειρήματος από την πλευρά του Δήμου Ζίτσας για τη δημιουργία του Εθνικού Μουσείου Ευεργετών αναφέρθηκε παίρνοντας το λόγο ο φιλόλογος-συγγραφέας Μιχάλης Παντούλας. «Αποτελεί πράξη νέου ευεργετισμού», είπε και πρότεινε να συνδεθεί παράλληλα με τη Λογιοσύνη και τους Διδασκάλους του Γένους.
Τους λόγους για τους οποίους το ΓΕΛ Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος» ανέλαβε τη συνδιοργάνωση της εν λόγω έκθεσης ανέλυσε μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο Δ/ντης του σχολείου Νίκος Παππάς λέγοντας χαρακτηριστικά:. «Για το σχολείο εκείνο το οποίο πέρα από τη μάθηση και αγωγή που παρέχει στα παιδιά, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και στις ανάγκες τους, τα εκπαιδεύει στις ανθρωπιστικές αξίες, στη δημοκρατία, στο σεβασμό, στη διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τα μυεί σε πολιτιστικές αξίες, τοπικές και παγκόσμιες».
Στον άνθρωπο, μαθητή, καλλιτέχνη Σπύρο Μέμο αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πατήρ Γεώργιος Χουζούρης, που διετέλεσε καθηγητής του στην Σχολή Εικαστικών και Αγιογραφίας της  Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς.
Για τα έργα του που είναι εμπνευσμένα από τη φύση, το περιβάλλον, τον άνθρωπο, τη λογοτεχνία και την ποίηση αναφέρθηκε ο Σπύρος Μέμος και ευχαρίστησε τους διοργανωτές γιατί προβάλουν την καλλιτεχνική του προσπάθεια.  
Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου  και Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων Χαράλαμπος Μπρέχας. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζίτσας, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί και δεκάδες κόσμου.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από 18.00 – 22.00μ.μ.