Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

ΑΡΤΑ:Θα τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νέου Νόμου οι οφειλέτες ...Γόνιμος διάλογος με συμπολίτες και φορείς

Γόνιμος διάλογος με συμπολίτες και φορείς στις Δημοτικές Ενότητες της Άρτας
Συναντήσεις στις 4 έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης και οι Αντιδήμαρχοι. Οι συναντήσεις  πραγματοποιήθηκαν σε Ανέζα (Δ.Ε. Αμβρακικού), Αμμότοπο (Δ.Ε. Ξηροβουνίου), Γραμμενίτσα (Δ.Ε. Βλαχέρνας) και Φιλοθέη (Δ.Ε. Φιλοθέης) και έγιναν στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ανοίξει η Δημοτική Αρχή με τους συμπολίτες, με στόχο την ενημέρωση του έργου ...
που πραγματοποιείται από το Δήμο, την κατάθεση προτάσεων για βελτίωση της καθημερινότητας και με στόχο την ενημέρωση για τον προγραμματισμό νέων έργων και παρεμβάσεων.
Οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Χαρακλιάς, Μιχάλης Βλάχος, Άννα Κουτρούμπα και Γιώργος Πανέτας αναφέρθηκαν αναλυτικά στα θέματα των αρμοδιοτήτων τους.
Παράλληλα, στους παρευρισκομένους έγινε παρουσίαση, από την αρμόδια υπάλληλου Χριστίνα Νικολακοπούλου, του Γραφείου Επιχειρηματικότητας που έχει συστήσει ο Δήμος Αρταίων, μέσα από το οποίο μπορούν όλοι οι συμπολίτες να ενημερώνονται για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν στην περιοχή, για τα προγράμματα και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν πολίτες, αλλά και εκπρόσωποι φορέων κάθε περιοχής και συγκεκριμένα τοπικοί σύμβουλοι, οι Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων, εκπρόσωποι του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι αθλητικών και πολιτιστικών Συλλόγων κάθε περιοχής που κατέθεσαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις και έγινε γόνιμος διάλογος.
«Μέσα από το διάλογο ερχόμαστε σε επαφή με τους συμπολίτες μας και τους ενημερώνουμε για όσα κάνουμε, αλλά και για όσα προγραμματίζουμε. Παράλληλα, ακούμε τις απόψεις τους και τις καταγράφουμε. Μέσα από αυτή τη συμμετοχική διαδικασία ωφελημένη βγαίνει η Άρτα. Θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις και σε κάθε γειτονιά της πόλης της Άρτας, ώστε να ακούσουμε όλους τους συμπολίτες μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.


Θα τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νέου Νόμου οι οφειλέτες στους οποίους έγινε αναγκαστική δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του Νομοσχεδίου που περιλαμβάνει ρυθμίσεις οφειλών προς τους Δήμους και τις ΔΕΥΑ, ο Δήμος Αρταίων κάνει γνωστό πως θα τύχουν των ευεργετικών διατάξεων του νέου Νόμου, ώστε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, οι συμπολίτες στους οποίους έγινε αναγκαστική δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, λόγω οφειλών προς το Δήμο. Παράλληλα, θα εξεταστεί η δυνατότητα να μην πραγματοποιηθεί η κατάσχεση των χρημάτων.

Υπενθυμίζεται πως ήδη αρκετοί οφειλέτες που βρίσκονται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μετά την σχετική ανακοίνωση του Δήμου έχουν επισκεφθεί την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία και έχει βρεθεί λύση.

«Έχουμε πει ότι βλέπουμε όλους τους πολίτες το ίδιο, για αυτό οφείλουμε να δώσουμε μια ευκαιρία στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς εισήχθη στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις οφειλών. Η Αυτοδιοίκηση και οι θεσμικοί της φορείς, όπως ΚΕΔΕ, ΕΔΕΥΑ, περίμεναν το εν λόγω Νομοσχέδιο για πάρα πολλούς μήνες, αλλά παρά τις διαρκείς οχλήσεις μας, με επιστολές, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, δεν γνωρίζαμε εάν και πότε θα μπει στη Βουλή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.