Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Ημέρα μνήμης καταστροφής Ασπραγγέλων

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην πυρπολημένη από τους ΝΑΖΙ εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ασπραγγέλων, ως εκδήλωση μνήμης για την ολοκληρωτική καταστροφή του χωριού στις 15 Ιουλίου του 1943, έγινε μια σύντομη αναφορά στα γεγονότα από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπραγγέλων κ. Θεόδωρο Ζαμπακόλα και ακολούθησε ένα συγκινητικό μουσικό κλείσιμο, σόλο βιολί, από τον Ασπραγγελιώτη ...
βιολονίστα, Ανδρέα Καρβούνη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δημάρχος Ζαγορίου κ. Βασίλειος Σπύρου, η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα Παναγιώτα Μητροκώστα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωάννης Καραμπίνας και ο πρώην δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου.
Ο κ. Ζαμπακόλας, εκ μέρους του χωριού, ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ηπείρου και τη Μητρόπολη Ιωαννίνων για τις εργασίες συντήρησης που πραγματοποίησαν στην καμένη εκκλησία του Αγίου Νικολάου Ασπραγγέλων και οι κ. Καχριμάνης και Σπύρου αναφέρθηκαν στην ανάγκη περαιτέρω ανάδειξής της ως μνημείο της θηριωδίας των ΝΑΖΙ.