Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Παρεμβάσεις στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων για τους συμβασιούχους

Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που είχε ως θέμα τις «οι εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων μετά την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου από το υπουργείο Εσωτερικών», έκαναν η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ και ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.
Η Ελ. Παντελάκη, στην τοποθέτησή...
της σημείωσε πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκφράζει τη μεγαλύτερη δυνατή συμπαράσταση και στήριξη στον μεγαλειώδη αγώνα των συμβασιούχων, μέσα σε αυτές τις δυσκολίες που υπάρχουν, στο συντονισμό που έχουν σε όλη την Ελλάδα, μέσω των Επιτροπών Αγώνα.
Παράλληλα, τόνισε πως «λυπάμαι που ακούστηκαν προτάσεις από εδώ και ιδιαίτερα από τον κ. Μπίρμπα που καλεί τους εργαζόμενους να σταματήσουν τώρα τις κινητοποιήσεις αντί να ζητήσουμε από την κυβέρνηση να δώσει τώρα λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, σε ένα πρόβλημα που είναι πολιτικό».
Για την πρόταση της κυβέρνησης ανέφερε πως είναι γεμάτη ερωτηματικά και πως κάνει ελιγμό για  να εκτονώσει την αγανάκτηση που υπάρχει και προσπαθεί να προχωρήσει στην εξαπάτησή τους ενώ υπογράμμισε πως «η λύση είναι μία. Στο σύνολο των εργαζομένων, να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου». Τέλος, προειδοποίησε πως όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να σταθούν στο πλάι των συμβασιούχων καθώς χτυπούν τα «καμπανάκια» για όλους (αποσπάσματα από την παρέμβασή της, μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ).
Από την πλευρά του, ο Κ. Πελετίδης σημείωσε πως «θέλουμε όλοι να λυθεί το ζήτημα που συζητούμε καθώς αφορά τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων, αφορά τη λειτουργία της πόλης μας». Στάθηκε στη χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση σημειώνοντας πως ο δήμος της Πάτρας χρειάζεται 1.000 εργαζόμενους για να λειτουργεί οριακά.
Για το φλέγον θέμα, είπε πως «προτάσεις υπάρχουν αλλά ποιος θα τις υλοποιήσει. Για να κάνεις μία πρόταση πρέπει να έχεις απέναντί σου μια κυβέρνηση θα κάνει δεκτό το βασικό. Το βασικό είναι ποια είναι η κατεύθυνσή της. Αν λέμε ότι είναι να γίνουν μόνιμες οι θέσεις, στο χέρι της είναι να το κάνει. Αν λέει ότι στο ένα χέρι έχω τους νόμους και τις γραφές αυτών που έδωσαν τις εντολές και θα πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις να έρθει το κεφάλαιο, να κάνει επενδύσεις στους δήμους, δεν μπορεί να "κουμπώνει" με αυτό που ζητούμε εμείς, αυτό που ζητούν οι εργαζόμενοι».
Επεσήμανε τέλος πως «υποστηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων, τους αγώνες του λαού μας. Να έχουμε πόλεις που θα λειτουργούν» και ανέφερε ότι «θα πρέπει να υπάρχει καθαρή θέση από την ΚΕΔΕ και θα είναι συμβολή για τους δημότες μας. Να διεκδικήσουμε οι εργαζόμενοι να μην χάσουν την εργασία τους, να είναι μόνιμοι και να παλέψουμε και για περισσότερους εργαζόμενους για να έχουμε λειτουργία και να κοιτάξουμε να κόψουμε το "βήχα" σε όσους θα κοιτάξουν να ανοίξουν τις πόρτες σε ιδιωτικοποίηση» (το βίντεο με την παρέμβαση του δημάρχου Πάτρας μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ).
iv>