Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι πέριξ της λεωφόρου Σ. Νιάρχου, θα συναντηθούν σήμερα με τον δήμαρχο

Διαφωνούν με την μελέτη για την ανακατασκευή του δρόμου
Οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι πέριξ της λεωφόρου Σ. Νιάρχου, θα συναντηθούν σήμερα με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα.Η λεοφώρος Σ.Νιάρχου,είναι ένας  δρόμος καρμανιόλα,στον οποίο σημειώνονται πολλά τροχαία. Η Περιφέρεια Ηπείρου  εκπόνησε μια μελέτη για την ανακατασκευή του δρόμου, αλλά από την πρώτη στιγμή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Κι αυτό γιατί προβλέπει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συν ΛΕΑ, ποδηλατοδρόμο και νησίδα στο κέντρο. Οι επιχειρηματίες της περιοχής,διαμαρτύρονται γιατί δεξιά και ...

αριστερά,σύμφωνα πάντα με την μελέτη,μπαίνουν τσιμεντένιες « μπάρες».

Το υπόμνημα
Σε υπόμνημα το οποίο απέστειλαν προς την Περιφέρεια και τον Δήμο,οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν τα εξής:«Η μελέτη αυτή που επισήμως δεν έχει ακόμη παρουσιασθεί σε εμάς, ήδη προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων γεννώντας πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες για τον τρόπο εκπόνησής της.
Θεωρούμε ότι οι κλειστού τύπου αυτοκινητόδρομοι, είναι επιβλαβείς σε αστικές και περιαστικές περιοχές, ότι ευνοούν την εξάπλωση της πόλης και τη διάλυση του αστικού ιστού, δημιουργώντας την εντύπωση ότι μειώνουν τις αποστάσεις. Στην πραγματικότητα προκαλούν αύξηση του αριθμού και του μεγέθους των μετακινήσεων και σε τελική φάση τον κυκλοφοριακό κορεσμό τους. Ο δε ποδηλατόδρομος που δεν συνδέεται με κανένα άλλο ποδηλατόδρομο, θεωρούμε ότι δεν θα λειτουργήσει καθώς είναι απλά ενσωματωμένος σε κλειστού τύπου αυτοκινητόδρομο ο οποίος είναι πολύ δύσκολα προσβάσιμος σε ποδήλατα αφού συνδέεται με τη Λεωφόρο Δωδώνης. Ο κλειστού τύπου αυτοκινητόδρομος θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθεί η προσβασιμότητα προς τις επιχειρήσεις μας και τις κατοικίες…».Τέλος,στο υπόμνημα υπάρχει και συγκεκριμένη πρόταση,για την κατασκευή του δρόμου:«Προτείνουμε την ομοιόμορφη διαπλάτυνση του δρόμου και και στις λωρίδες κυκλοφορίας, την κατασκευή 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και λωρίδα έκτακτης ανάγκης, με διαχωριστική νησίδα στη μέση και ελεύθερη την έξοδο από την δεξιά πλευρά κάθε λωρίδας. Ακριβώς όπως έχει διαμορφωθεί δηλαδή η είσοδος της πόλης των Ιωαννίνων και έχει έτσι αυξηθεί σημαντικά η ασφάλεια και η κίνηση των οχημάτων , ενώ παράλληλα η κίνηση είναι πολύ πιο ομαλή και γρήγορη. Πρόκειται για ένα πολύ πετυχημένο έργο και όμοιο πρέπει να γίνει και σε εμάς.
Το προτεινόμενο έργο που θα κάνει την ζωή των πολιτών και την δική μας καλύτερη, τα οχήματα θα κινούνται με την ίδια ασφάλεια ταχύτερα από σήμερα και δεν θα διακοπεί η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα με τον τρόπο αυτό:
-Ωφελούνται οι κάτοικοι της περιοχής καθώς σε αντίθετη περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής θα αδυνατούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους με ευκολία.
-Ωφελούνται και δεν θα χάσουν την δουλειά τους υπάλληλοι που εργάζονται στις επιχειρήσεις της περιοχής.
-Ωφελείται και εξυπηρετείται το σύνολο των πολιτών που διέρχεται από αυτή με ασφάλεια…».