Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ:Σημαντικές συναντήσεις και δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ          
Στην Ήπειρο, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου , πραγματοποιήθηκε μια συστοιχία σημαντικών συναντήσεων και δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης .
Συναντηθήκαμε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, κ. Μιλτιάδη Παππά και είναι πολύ...
αισιόδοξο να διαπιστώνεις, ότι νέοι επιστήμονες στην Διοίκηση μεγάλων Νοσοκομείων, επιτυγχάνουν να παρέχουν βελτιωμένες συνθήκες περίθαλψης επιλύοντας παθογένειες του παρελθόντος ! Σημαντική κατάκτηση να μην στερείται κανένας πολίτης σήμερα, Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης !
Με τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων του Νομού Πρέβεζας, κ. Πολύκαρπο Χαλκίδη , εξετάσαμε τις πιθανότητες για στήριξη και δυνατότητα παροχής υπηρεσιών τους θερινούς μήνες σε ευπαθείς ομάδες, που δεν μπόρεσαν να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού .
Με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης συζητήσαμε για θέματα τοπικής ανάπτυξης και βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών ανέργων νέων, που ασχολούνται ερασιτεχνικά με την τοπική παράδοση .
Τέλος, στην δομή «Καταφυγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Πλακιάς, μας υποδέχτηκε με ιδιαίτερη θερμή, καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας ήταν την περασμένη εβδομάδα στην Ρωσία !
Μας ενημέρωσαν για τις πολλαπλές δράσεις της «Καταφυγής», για το σημαντικό έργο της Μητροπόλεως, αλλά και για τα προβλήματα του Γηροκομείου, για τις παιδικές κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως και για τις άλλες δράσεις .
Στην δομή, προσφέρθηκαν άριστης ποιότητας χειμερινά ζεστά παιδικά και εφηβικά μπουφάν, άλλα είδη ένδυσης και υπόδησης και πολλά συσκευασμένα τρόφιμα.
Ευχαριστώ θερμά την κυρία Αλεξάνδρα Δημήτρουλα, Υπάλληλο του Ρεστοράν της Λ.Α.Ε.Δ.
και τις κυρίες , Αθανασία Στάμου, Ματίνα Βαγγέλη καθώς και την κ. Μαριδίμη Κίγκα, για τα πολύ όμορφα ρούχα και υποδήματα που προσέφεραν .
Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον νέο Αναπληρωτή Γραμματέα για την Ήπειρο, κ. Χρήστο Οικονόμου και όλα τα στελέχη της Γραμματείας μας στο Νομό Ιωαννίνων, κ.κ. Αθηνά Παππά , Τσάπραλη Ευαγγελία και Λαμπρινή Παππά, για το μεγάλο τους ενδιαφέρον που έδειξαν να ενημερωθούν και να σχεδιάσουμε τις επόμενες δράσεις στην περιφέρεια τους, αλλά πάνω από όλα, τους ευχαριστώ για τα πολλά τρόφιμα που προσέφεραν στην Δομή της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτας.
Η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Μίκα Παππά Σέβου
Γραμματεία Αλληλεγγύης Ανεξάρτητοι Έλληνες
Xristos Tentzerakis
Xristos Oikonomoy
Afroditi Lainakou
Antzela Protopsalti
Γεώργιος Κωσταντίνος Παλαπουγιούκ