Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Μια όμορφη θεατρική βραδιά από τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος»

Μια όμορφη θεατρική βραδιά χάρισαν οι μαθητές της θεατρικής ομάδας του Γενικού Λυκείου Ελεούσας «Κωνσταντίνος Ασώπιος» σε όσους παρακολούθησαν τη διασκευή του πρωτότυπου έργου «Ποια .… Ελένη;» των Μ. Ρέππα & Θ. Παπαθανασίου  που ανέβασαν στο «Καμπέρειο» την Πέμπτη 22 Ιουνίου.
Η σκηνική παρουσία των παιδιών καθήλωσε τους θεατές που είχαν ...γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του «Καμπέρειου» και ...
παρακολούθησαν την παράσταση με αμείωτο ενδιαφέρον. Εμφανώς συγκινημένος ο Δ/ντης του σχολείου Νίκος Παππάς στο τέλος της παράστασης συνεχάρη τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που κατέβαλαν και το χρόνο που διέθεσαν ώστε να  παρουσιάσουν  ένα άρτιο αποτέλεσμα. Επίσης, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή Ζίτσας που στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
Την παράσταση προλόγισαν οι καθηγήτριες Μαρία  Ζαφειροπούλου και Ελένη Ελένογλου που επιμελήθηκαν τα κείμενα και σκηνοθέτησαν το έργο επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως είναι ένα εγχείρημα που αποδεικνύει πως η διαπαιδαγώγηση μπορεί να γίνει και με την ενίσχυσης της δημιουργικότητας, της αυτενέργειας και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών.
Μεταξύ των θεατών ήταν και ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος που στο τέλος της παράστασης κλήθηκε από το Δ/ντη του σχολείου κ. Νικόλαο Παππά στη σκηνή για να απονείμει στους συντελεστές και ηθοποιούς – μαθητές της παράστασης αναμνηστικά.
Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές τους, γιατί  όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «για ακόμη μία φορά μας κάνατε υπερήφανους αποδεικνύοντας πως ένα δημόσιο Σχολείο μπορεί να υπηρετεί την εκπαίδευση και ταυτόχρονα, να αναδεικνύει τις δημιουργικές ικανότητες των μαθητών» και υποσχέθηκε πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει και να ενισχύει τις προσπάθειες του σχολείου.
Οι μαθητές απέσπασαν τα συγχαρητήρια και της Προέδρου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων κ.Αλέκας Βακαλοπούλου η οποία απένειμε στο Δ/ντη κ. Νικόλαο Παππά  έπαινο συμμετοχής για τη 16η συνάντηση μαθητικών θιάσων.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ
 κ. Γιάννης Στέφος, ο Δήμαρχος Ζίτσας κ.Μιχάλης Πλιάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Φώτης Ράρρας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Γαρδίκος, ο αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΠΕΘΕ Ιωαννίνων κ. Φίλιππος Παππανικολάου,  Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ζίτσας, Δ/ντές σχολείων, εκπ/κοί, γονείς και συμμαθητές των μαθητών-ηθοποιών κ.α.

ΔΙΑΝΟΜΗ-ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Τους ρόλους της παράστασης ερμήνευσαν οι μαθητές:
Πευκίδα & Δασκάλα:  Αγγελική Αργύρη
Θυμαρίδα:  Ηλιάνα Καραπάνου
Ήρα: Όλγα Ιωάννου
Αφροδίτη: Κωνσταντίνα Μάνθου
Αθηνά: Χρυσάνθη Ζώη
Ωραία Ελένη: Σοφία Πανταζή
Μενέλαος: Αλέξης Νάνος
Πάρης: Σταύρος Μήτσης
Έκτορας: Γιάννης Θανασιάς
Εκάβη: Ναταλία Τασιούλα
Κασσάνδρα: Αργυρώ Δρόσου
Ανδρομάχη: Στεφανία Σοκόλη
Πάτροκλος: Θοδωρής Μούτας
Αχιλλέας: Γιώργος Μπαλαντάνης
Δίας: Γιώργος Μπανδέλης
Πασιφίλη: Αντωνέλικα Ρέβελου
Γογγύλη: Νεφέλη Σταμένκοβιτς
Ναύτης Α΄: Θεοδώρα Παπαδημητρίου
Ναύτης Β΄: Σοφία Λιούρη
Τη διασκευή του κειμένου, τη σκηνοθεσία, τον ήχο και την τεχνική υποστήριξη είχαν οι εκπαιδευτικοί : Μαρία Ζαφειροπούλου, Ελένη Ελένογλου και Δημήτρης Κονετάς.