Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

4η Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Konrad Adenauer στα Ιωάννινα

Το τέταρτο μέρος του κύκλου σεμιναρίων για νέους πολιτικούς και ενεργούς πολίτες από την Ήπειρο θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.
Μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο πολύπλοκο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας...
είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται για να διαμορφώσουν ή να ενισχύσουν την πολιτική τους επιχειρηματολογία.
Η πρόσκληση για αιτήσεις αφορά νέους και νέες έως 35 ετών από την Ήπειρο, με πολύ καλή γνώση της αγγλικής και της ελληνικής γλώσσας, με ενεργή συμμετοχή στην πολιτική ζωή ή την κοινωνία των πολιτών, καθώς και με ένα έντονο ενδιαφέρον για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής. Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.
Για να κάνετε αίτηση παρακαλούμε συμπληρώστε τη σχετική φόρμα που θα βρείτε στο site Ιδρύματος Κonrad Adenauer  (http://www.kas.de/griechenland/el/events/73204/)και στείλτε την έως τις 11 Ιουνίου 2017 στο e-mail: Jeroen.Kohls@kas.de. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο ίδιο e-mail.
Το Ίδρυμα Konrad Adenauer (KAS) είναι ένα γερμανικό πολιτικό ίδρυμα και φέρει το όνομα του πρώτου  Kαγκελάριου της Γερμανίας. Σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μέσω του πολιτικού διαλόγου, προωθεί την εδραίωση της δημοκρατίας, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, την σύσφιξη των διατλαντικών σχέσεων και την συνεργασία στην αναπτυξιακή πολιτική.

Το 2012 το Ίδρυμα Konrad Adenauer επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε εκ νέου τις δραστηριότητες του με τη σύσταση της αντιπροσωπείας στην Αθήνα. Στην Ελλάδα το Ίδρυμα Konrad Adenauer δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς του πολιτικού διαλόγου, της μετανάστευσης και του προσφυγικού, της δημοσιογραφίας, καθώς και της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς και της επιχειρηματικότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ίδρυμα Konrad Adenauer και τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. (http://www.kas.de/griechenland/el/) Παρακολουθήστε το βίντεο της προηγούμενης Πολιτικής Ακαδημίας του Ιδρύματος Konrad Adenauer στα Χανιά της Κρήτης! (https://www.youtube.com/watch?v=jZZLVwHvEak)