Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ: 3ωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 ως τη 13:00, την ερχόμενη Τρίτη

 Απόφαση για 3ωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 ως τη 13:00, την ερχόμενη Τρίτη
 13 Ιουνίου, πήραν οι εργαζόμενοι στο Ίδρυμα ΑΜΕΑ - Χρονίων Παθήσεων  «Νεομάρτυρας Γεώργιος», στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας.
Η απόφαση αυτή έρχεται ως απάντηση στο συστηματικό εμπαιγμό των Διοικήσεων  του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου (Κ.Κ.Π.Π.Η), για τρία και πλέον χρόνια τώρα, που υπόσχονται ότι είναι προς έγκριση επικουρικό προσωπικό και καλεί σε συνεχόμενη ανοχή τους...
εργαζόμενους μέχρι να έρθει.(!) Κουβέντα φυσικά δε γίνεται για στελέχωση του Ιδρύματος με μόνιμο εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό που τόση ανάγκη έχει για να αποκατασταθεί η κανονική λειτουργία ενός Θεραπευτηρίου της πόλης μας  με τόσο σημαντικό έργο στην περίθαλψη ΑΜΕΑ.
Η ανοχή των εργαζομένων όμως τελείωσε.  Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την τραγική έλλειψη προσωπικού  στο «Νεομάρτυρα Γεώργιο» - όπως και στις άλλες προνοιακές δομές του Κ.Κ.Π.Π.Η -  δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχοντας συνταξιοδοτηθεί το 1/3 του προσωπικού χωρίς να αναπληρωθεί με νέες προσλήψεις έχουμε φτάσει στο σήμερα όπου μέσα σε μια σύγχρονη κτιριακή υποδομή μεγάλης δυναμικότητας, εφόσον υπάρξει το αναγκαίο επαρκές προσωπικό που θα διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών, περιθάλπονται, με την αυτοθυσία των εργασιακά εξουθενωμένων εργαζομένων, 55 ασθενείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι μπορεί να υπάρχουν (λόγω της έλλειψης προσωπικού, της 24ωρης λειτουργίας και του κυκλικού ωραρίου) ελάχιστοι εργαζόμενοι (όλων των ειδικοτήτων) σε ολόκληρη βάρδια ο οποίοι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταποκριθούν ώστε να διατηρηθεί η περίθαλψη, η υγιεινή και η καθαριότητα των ασθενών σε υψηλά επίπεδα.
Δε θα ανεχτούμε άλλο την κλιμακούμενη απαξίωση των δημόσιων προνοιακών κοινωνικών υπηρεσιών που από τη φύση του έργου τους  προορίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του λαού μας, των προσφύγων και μεταναστών.
Είναι ξεκάθαρο για μας ότι ο στόχος είναι η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους.
Θα μας βρουν εμπόδιο στα σχέδιά τους.
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ  ΤΟΝ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.
Έτσι αντιλαμβανόμαστε οι εργαζόμενοι την αξία των προνοιακών μας μονάδων.
Γιαυτό και θεωρούμε ανήθικη και απάνθρωπη τη συμπεριφορά Διοίκησης και προϊσταμένων που στο όνομα της έλλειψης προσωπικού , ασκούν ψυχολογική πίεση και  εκφοβίζουν  συστηματικά εργαζόμενους για να αναλάβουν επιπρόσθετα, αλλότρια, καθήκοντα, να δουλεύουν  σπαστά ή άλλα ωράρια προκειμένου να βγουν οι βάρδιες και να μην παίρνουν άδεια ούτε για μια μέρα, ούτε για το καλοκαίρι όπως τους δηλώθηκε.(!)
Ως εδώ!!!
Την Τρίτη 13 Ιούνη στις 10:00 το πρωί καλούμε όλους τους συναδέλφους από την Πρόνοια και την Υγεία αλλά και από τον ευρύτερο δημόσιο και να μας συμπαρασταθούν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουμε έξω από το Ίδρυμα «Νεομάρτυρας Γεώργιος» κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας.

Να ενώσουν και τη δική τους φωνή στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας:
Μόνιμες προσλήψεις επαρκούς επιστημονικού και εξειδικευμένου βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις Προνοιακές Μονάδες της Ηπείρου που θα διασφαλίσουν τη συνέχιση και την πολύπλευρη ανάπτυξη του σύγχρονου Δημόσιου Προνοιακού έργου στην περιοχή  μας.
Άμεση τοποθέτηση επικουρικού προσωπικού στο Ίδρυμα «Νεομάρτυρας Γεώργιος»
Γενναία αύξηση των προϋπολογισμών των Μονάδων. Δεν αποδεχόμαστε τη λογική του « Μάθετε να δουλεύετε  χωρίς να έχετε  απαιτήσεις γιατί δεν μπορούμε». Για μας πρώτη αξία είναι ο άνθρωπος.
Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα και καμία εμπλοκή ΜΚΟ στον τομέα της Δημόσιας Πρόνοιας.
ΟΧΙ στην «αξιολόγηση» που ανοίγει το δρόμο για μειώσεις μισθών και απολύσεις και οδηγεί στην επέκταση της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων μονάδων πρόνοιας και υγείας.
Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων εξαιρέσιμων (από το 2012, ΄13 ΄16 και 2017)  Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα.
Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΠΡΟΝΟΙΑ και ΥΓΕΙΑ για όλο το λαό  με πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση.


   ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
   ΤΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!!!
Το  Δ.Σ