Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

H ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αποχαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό Κωναταντίνο Μητσατάκη

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό Κωναταντίνο Μητσατάκη  τον τελευταίο επιφανή πολιτικό της, ο οποίος επί έξι σχεδόν δεκαετίες    υπηρέτησε την χώρα από τον χώρο της πολιτικής,  συνδέοντας το όνομά του με την πορεία της σε δύσκολες περιόδους  γι αυτή .Σε εποχές που η χώρα έβγαινε από τα αποκαίδια του Β παγκοσμίου πολέμου και στη συνέχεια από έναν εμφύλιο...
σπαραγμό, συμμετέχοντας ο ίδιος στην αναστήλωση της,  από τα διάφορα μετερίζια που βρέθηκε.
  Η Ήπειρος ολόκληρη και η πόλη μας ιδιαίτερα αποχαιρετά έναν σπουδαίο φίλο, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με μία από τις σπουδαιότερες παρεμβάσεις, που την έφεραν πιο κοντά στην Ευρώπη, κάνοντας πράξη την άρση της απομόνωσης. Ήταν εκείνος, που πρώτος συνέλαβε και σχεδίασε την ιδέα  της δημιουργίας του μεγάλου διεθνή δρόμου, την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ,  <<κλέβοντάς>> την στην κυριολεξία από άλλες γειτονικές χώρες, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.
 Η πόλη μας τίμησε τον μεγάλο αυτό πολιτικό, απονέμοντας του ύψιστη τιμή, τόσο   στον ίδιο όσο και για τον αείμνηστο πατέρα του Κυριάκο,  ο οποίος πολέμησε για την απελευθέρωση της πόλης μας το 1913,επικεφαλής του περιβόητου συντάγματος Κρητών.
  Ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ  κ.Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί σύμβουλοι,   εκφράζουν τα θερμά  συλλυπητήρια στα παιδιά του στα εγγόνια του και σε  όλους τους συγγενείς  του ενώ αντιπροσωπεία δημοτικών της συμβούλων θα παραστούν στην εξόδιο ακολουθία στην Μητρόπολη Αθηνών. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Κρητικής γης, που θα σκεπάσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.