Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

ΗΠΕΙΡΟΣ- Ερχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Μέτα από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών ο καιρός φαίνεται να μας τα χαλάει, καθώς από την Τρίτη περιμένουμε πτώση της θερμοκρασίες, βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου.Πιο αναλυτικά:
Τη Δευτέρα θα διατηρηθεί η καλοκαιρία στην περιοχή μας με τον υδράργυρο τις μεσημβρινές ώρες να φτάνει τοπικά τους 28 με 29 βαθμούς. Λίγα σύννεφα όμως θα εμφανιστούν από νωρίς στα ηπειρωτικά, τα οποία στα ανατολικά ορεινά και ημιορεινά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα δώσουν τοπικές μπόρες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από τα βόρεια έως 4 μποφόρ.
Την Τρίτη περιμένουμε μεταβολή του καιρού αρχικά με νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα δώσουν βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου. Τα φαινόμενα ενδέχεται τοπικά να είναι έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Από τις πρώτες βραδυνές ώρες η κακοκαιριά θα υποχωρήσει και έως αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 25 βαθμούς στα παράκτια και πεδινά τμήματα, στους 22 στα ημιορεινά και τους 17 στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από κυρίως από τα βόρεια έως 3 μποφόρ στα παράκτια τμήματα και από τα βορειοανατολικά έως 4 μποφόρ, στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος θα παραμείνει όμως άστατος σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπου δεν θα λείπουν οι τοπικές μπόρες κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της Ηπείρου.Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου: