Κυριακή, 28 Μαΐου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Οι κλοπές των ιατρικών μηχανημάτων και το στοίχημα Σκούμα για τη σύλληψη των δραστών

Προσωπική υπόθεση έχει κάνει ο Υποστράτηγος στην Αστυνομία Ηπείρου κ.Κώστας Σκούμας το θέμα των κλοπών ιατρικού εξοπλισμού και παρά το γεγονός ότι δεχτήκαμε κάποιες αναφορές από αναγνώστες για κλοπές τα τελευταία 24ωρα και στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, η τοπική ΕΛΑΣ δεν επιβεβαιώνει , ωστόσο οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα , με στόχο τη σύλληψη των δραστών. Το κύκλωμα που ...χτυπάει νοσοκομεία έχει οδηγήσει τις διωκτικές αρχές ...
στη λήψη νέων μέτρων και ελπίδα του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου κ.Σκούμα αποτελεί η σύλληψή τους το επόμενο διάστημα, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές .
Επίσημο αίτημα στην Interpol απηύθυνε η αστυνομία , ζητώντας πληροφορίες για  κλοπές ιατρικού εξοπλισμού στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη αυτή σε νοσοκομείο του Λουξεμβούργου:
Πλέον, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι διωκτικές αρχές σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι τα πολύτιμα κλοπιμαία να καταλήγουν σε χώρες των Βαλκανίων ή της Αφρικής, όπου ανθεί η μαύρη αγορά ιατρικών μηχανημάτων.
 Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν τέτοιου είδους κλεμμένες συσκευές γιατί αυτές ελέγχονται από τις κρατικές υπηρεσίες κι υπάρχει αυστηρή διαδικασία πιστοποίησης.