Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ:Ψηφίσματα για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου

Ψήφισμα για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας 
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Μαΐου 2017, πήρε την απόφαση να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:
«Διαφωνούμε με τον προτεινόμενο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ που υποβαθμίζει και μετατρέπει το ΤΕΠ σε ένα νέο Κέντρο Υγείας στην Ηγουμενίτσα.
Είμαστε αντίθετοι σε αυτό το σχεδιασμό που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης και δεν...
ικανοποιεί το πάγιο αίτημα για δημιουργία δευτεροβάθμιας δομής υγείας στην Ηγουμενίτσα.
Κρίνουμε αναγκαία και συμφωνούμε ως προς την συνένωση των πρωτοβάθμιων δομών, Κέντρου Υγείας και ΠΕΔΥ, η οποία όμως δεν θα πρέπει να γίνει στο χώρο του ΤΕΠ, καθώς θίγει και ακυρώνει την λειτουργία του ως αυτόνομου Νοσοκομειακού τμήματος.
Ζητάμε να εφαρμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός, να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί το ΤΕΠ ως νοσοκομειακό τμήμα που θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά υγείας»


Ψήφισμα για το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15 Μαΐου 2017, πήρε την απόφαση να εκδώσει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
 «Δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας σε οποιαδήποτε προσπάθεια «απογύμνωσης» των δομών υγείας του Δήμου μας και ειδικότερα στην  προωθούμενη υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Μαργαριτίου.
Είναι πέρα από κάθε λογική η μεταφορά ιατρικού  προσωπικού από ήδη υποστελεχωμένες υγειονομικές δομές του Δήμου μας για την ενίσχυση δομών υγείας εκτός Δήμου και εκτός Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς, να μην σχεδιάζουν και λαμβάνουν αποφάσεις εν κρυπτώ οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου μας, αλλά αντίθετα να προβούν σε ενέργειες περαιτέρω ενίσχυσης των υφιστάμενων δομών υγείας.
Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, καθώς και στον Υπουργό Υγείας».

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας