Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Φορείς και σωματεία επί ποδός για την απεργία της 17ης Μαΐου

Βαρύ το πακέτο των νέων μέτρων που φέρνει την ερχόμενη εβδομάδα η Κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή και αυτό το γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, οι οποίοι ετοιμάζονται να στείλουν την ερχόμενη Τετάρτη ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στις αδιέξοδες πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας.
ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την συγκεκριμένη ημέρα, ενώ η κινητοποίηση για τα συλλαλητήρια που θα λάβουν χώρα την Τετάρτη είναι μεγάλη και η συμμετοχή φορέων στη διοργάνωσή τους καθολική, όπως τόνισε χθες ο...
Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας. Δηλώσεις έκανε επίσης το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Βασίλης Πολυμερόπουλος.

Καθολική συμμετοχή
Σύσκεψη ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων της ερχόμενης εβδομάδας διοργάνωσε το Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ προχθές βράδυ στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής» και η συμμετοχή σ’ αυτήν ήταν καθολική από πλευράς των Δ.Σ. όλων των φορέων του Δημοσίου, όπως ανέφερε χθες ο Χρ. Γρίβας, χαρακτηρίζοντας το γεγονός αυτό ως πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα για την επιτυχία της επικείμενης γενικής απεργίας.«Δε μπορεί να συνεχιστεί η υλοποίηση των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών», τόνισε ο κ. Γρίβας κι έκανε γνωστό ότι σήμερα, στις 7 το απόγευμα θα γίνει νέα σύσκεψη με όλους τους συνδικαλιστικούς φορείς του Νομού μας (επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, ενώσεις αγροτών, επαγγελματοβιοτέχνες, σωματεία συνταξιούχων κ.λ.π.) στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στην οδό Αραβαντινού. Πάντως, ο Πρόεδρος της τοπικής ΑΔΕΔΥ δεν έκανε γνωστό αν το συλλαλητήριο της ερχόμενης Τετάρτης θα είναι κοινό με το Εργατικό Κέντρο ή κάθε φορέας θα ακολουθήσει το δικό του… πρόγραμμα, όπως συνηθίζουν!

Ο Β. Πολυμερόπουλος
Από την πλευρά του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Βασίλης Πολυμερόπουλος σημείωσε πως «στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε τη συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία. Την ερχόμενη εβδομάδα ψηφίζεται επί της ουσίας ένα τέταρτο μνημόνιο και όλοι συμμετέχουμε αντιδρώντας καθολικά στα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση». Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει φορέας που να μην θίγεται από τα μέτρα της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, ενώ κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «σαλαμοποιεί κάθε μέτρο που παίρνει για να το περάσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται».Ο κ. Πολυμερόπουλος ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος στις περικοπές αποδοχών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, προσθέτοντας πως με τα νέα μέτρα θα κοπούν οι συντάξεις σε πάνω από 1,2 εκατ. πολίτες, καθώς θα καταργηθούν οι προσωπικές διαφορές.
Κάτι αντίστοιχο θα γίνει με τους μισθούς που θα περικοπούν ξανά, όπως είπε, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι «από το 2019 δε θα χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για το κόψιμο μισθών και συντάξεων αφού θα υπάρχει ο κόφτης»! Αναφορά έκανε και στη μείωση του αφορολόγητου που θα πλήξει, όπως είπε, όλους τους φορολογούμενους πολίτες, επιβαρύνοντάς τους σημαντικά.

«Είναι θέμα αξιοπρέπειας…»
«Την ερχόμενη εβδομάδα θα φέρουν στη Βουλή για ψήφιση μία αλληλουχία μέτρων που έρχεται να συμπληρώσει όλα εκείνα που πάρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Η κοινωνία έχει οδηγηθεί σε μια φτώχεια πρωτοφανή για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα», σημείωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕ­ΔΥ και πρόσθεσε με έμφαση: «Ακόμη κι αν δεν αποτρέψουμε την ψήφιση των νέων μέτρων με τις κινητοποιήσεις μας, έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας, να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Άρα, πρέπει όλοι να συστρατευθούμε στον κοινό αυτό αγώνα».
Κλείνοντας, ο κ. Πολυμερόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους «να μη γκρινιάζουν μόνο, αλλά να αφήσουν την κριτική μπροστά στην τηλεόραση, να σηκωθούν από τον καναπέ και να βγουν στους δρόμους»!

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ