Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Προλεταριακή Επανάσταση

Η συντακτική ομάδα του περιοδικού  «Τετράδια Μαρξισμού» πραγματοποιεί εκδήλωση – συζήτηση την Πέμπτη 18 Μάη, ώρα 8:00 μ.μ. στο KAFE Say yes (Δοσίου & Μιχαήλ Αγγέλου γωνία, απέναντι από το Λαογραφικό Μουσείο) με ομιλητή τον Δημήτρη Γρηγορόπουλο, μέλος της Συντακτικής επιτροπής, με θέμα «100 χρόνια Οκτωβριανή Επανάσταση, η επανάσταση τότε και σήμερα»...
Σήμερα, 100 χρόνια μετά, μέσα από την ήττα και την αναστροφή του επαναστατικού κινήματος, μέσα από την διπλή εμπειρία της νίκης και της ήττας του Οκτώβρη, η εργατική τάξη τόσο παγκόσμια όσο και στην χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μια νέα αναμέτρηση με τους καπιταλιστές, σε μια νέα αναμέτρηση με την δικτατορία τα αστικής τάξης.
Η συζήτηση για την νίκη της Οκτωβριανής Επανάστασης και την μετέπειτα  πορεία προς την ήττα, δεν έχει ιστορικό-μουσειακό χαρακτήρα, αλλά είναι άκρως επίκαιρη για την εργατική τάξη και τους επαναστάτες του σήμερα για να αντλήσουν διδάγματα και συμπεράσματα ώστε η νέα αναμέτρηση με την αστική τάξη να είναι και νικηφόρα και χωρίς πισωγυρίσματα.
Η συντακτική ομάδα του περιοδικού