Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Παραπλανητικά emails σε μέλη του Πανεπιστημίου

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με αφορμή παραπλανητικά μηνύματα που στάλθηκαν σε λογαριασμούς χρηστών του . Τα μηνύματα εμφανίζονται ότι προέρχονται από «University of Ioannina <surpport@uoi.gr>» και στα οποία καλούνται οι χρήστες να απαντήσουν με το όνομα χρήση και κωδικό πρόσβασης. Το Πανεπιστήμιο αναφέρει στην ανακοίνωση του ότι τα μηνύματα αυτά είναι παραπλανητικά και συμβουλεύει τα εξής:...

Δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να κάνετε την ενέργεια που σας υποδεικνύουν.
Τα μηνύματα αυτά έχουν σκοπό την υποκλοπή του κωδικού πρόσβασής σας. Σε περίπτωση που έχετε ήδη απαντήσει και γνωστοποιήσει τον κωδικό πρόσβασης σας, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε σε αλλαγή θέτοντας νέο κωδικό.
Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:
o Κανένας οργανισμός δεν θα σας στείλει μήνυμα αλληλογραφίας με το οποίο ζητά από τους χρήστες του να κοινοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης.
o Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνετε τις ενέργειες που σας προτείνει το  συγκεκριμένο παραπλανητικό μήνυμα αλληλογραφίας. Το μήνυμα αυτό είναι πλαστό και επικίνδυνο και δεν προέρχεται από την ομάδα διαχείρισης του Πανεπιστημίου.
o Να είστε πολύ προσεκτικοί με τέτοια μηνύματα, τα οποία εντάσσονται στη λογική των παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing.
Γενικότερα σας συνιστούμε να:
Διαγράφετε τα άχρηστα μηνύματα e-mail χωρίς να τα ανοίγετε.
Μην απαντάτε ποτέ σε παραπλανητικά μηνύματα και γενικά μηνύματα spam.
Σκεφθείτε προσεκτικά πριν ανοίξετε συνημμένα αρχεία και πριν κάνετε κλικ σε συνδέσμους που περιέχονται σε μηνύματα e-mail ή άμεσα μηνύματα
Μην προωθείτε αλυσιδωτά μηνύματα e-mail
Μην αγοράζετε τίποτε και μην συνεισφέρετε σε εράνους που προωθούνται μέσω μηνυμάτων spam