Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Στην έδρα του ΟΟΣΑ στο Παρίσι σήμερα η υπουργός ¨Ολγα Γεροβασίλη

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, παραβρέθηκε σήμερα, στην έδρα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι, για την ετήσια συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για την Απασχόληση και Διοίκηση στο Δημόσιο.
Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης άνοιξε τις εργασίες της συνάντησης, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες πολιτικής του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του ελληνικού Δημοσίου στην,,,
ψηφιακή εποχή.
Η κ. Γεροβασίλη αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, μέσω της εισαγωγής τεχνολογικών καινοτομιών, και παρουσίασε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και δράσεις της κυβέρνησης για τη διοικητική ανασυγκρότηση και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών, των επιχειρήσεων και των δημόσιων θεσμών σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης.
Κατά τη διήμερη επίσκεψή της στο Παρίσι, η κ. Γεροβασίλη θα έχει συναντήσεις με τον κ. Λουίζ Ντε Μέλο, Αναπληρωτή Διευθυντή της Διεύθυνσης Δημόσιας Διακυβέρνησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ, και την κ. Γκαμπριέλα Ράμος, Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, με τους οποίους θα συζητήσει τα επόμενα βήματα συνεργασίας μεταξύ ΟΟΣΑ και Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε ζητήματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού με άξονες τις ψηφιακές δεξιότητες και την ψηφιακή ηγεσία.
Επίσης, θα συναντηθεί με την Πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι, κ. Μαρία Θεοφίλη, τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, κ. Γιώργο Κριμπά, και τον Αναπληρωτή Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, κ. Βαγγέλη Παπαχρήστο.