Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ - Οι Ηπειρώτες του Βελγίου κράτησαν την παράδοση της ευεργεσίας

Δώρισαν Ρινικό Αναπνευστήρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο - Το ευχαριστήριο post του Διοικητή, Φώτη Βάββα

Τη μακρά παράδοση των Ηπειρωτών στην προσφορά και την ευεργεσία έκαναν πράξη για ακόμη μία φορά οι έλληνες του Βελγίου, οι οποίοι συγκέντρωσαν το ποσό των 16 χιλιάδες ευρώ και αγόρασαν έναν ρινικό αναπνευστήρα (nCPAP) νεογνών και βρεφώ, τον οποίο και δώρισαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα, ο ρινικός αναπνευστήρας αγοράστηκε με τα χρήματα που προσέφερε η Οργάνωση «Πάνος & Χρυσηίδα - Βοήθεια στα παιδιά», το ...
Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών, ο Πολυχώρος «Περίπλους» και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Βελγίου, που διοργάνωσαν συναυλία για το κοινωνικό αυτό σκοπό. Με post που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Φώτης Βάββας, ευχαρίστησε δημόσια τους Ηπειρώτες του Βελγίου που κράτησαν ζωντανή στις μέρες μας την παράδοση της ευεργεσίας. Ειδικότερα, ο Φ. Βάββας ανέφερε τα εξής: "Η απόκτηση του μηχανήματος έγινε χάρη στην πρωτοβουλία της οργάνωσης, «Πάνος & Χρυσηίδα - Βοήθεια στα παιδιά», του Λυκείου των Ελληνίδων Βρυξελλών, του Πολυχώρου «Περίπλους» και του Συλλόγου Ηπειρωτών Βελγίου, που διοργάνωσαν συναυλία, με στόχο τη συγκέντρωση 16.000 ευρώ για την αγορά του ρινικού αναπνευστήρα (nCPAP) νεογνών και βρεφών και κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Συνεχίζοντας την παράδοση των Μεγάλων Ηπειρωτών Ευεργετών...μια ευγενική, βαθιά ανθρώπινη, εθελοντική προσφορά στο Νοσοκομείο μας. Θερμές ευχαριστίες. Η ενίσχυση της Νεογνολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας αποτελεί προτεραιότητα για τη Διοίκηση, το Δ.Σ., το Διευθυντή και τους εργαζομένους της Μονάδας. Στην κατεύθυνση αυτή:
1. Μέσα στο 2016 ολοκληρώθηκε η προμήθεια άλλων δύο (2) τέτοιων αναπνευστήρων, ενώ ένας (1) ακόμα αποκτήθηκε μέσω αντίστοιχης δωρεάς.
2. Ολοκληρώθηκε η κρίση ενός (1) Επιμελητή Β' και αναμένεται ο διορισμός του στο αμέσως επόμενο διάστημα.
3. Ανανεώθηκε για ένα χρόνο η θητεία ενός (1) επικουρικού ιατρού
4. Καλύφθηκαν δύο (2) θέσεις εξειδικευμένων ιατρών και αναμένεται η τοποθέτησή τους.
5. Αναμένεται εντός του επόμενου διμήνου η προκήρυξη δύο (2) επιπλέον θέσεων Επιμελητών Β'
6. Εγκρίθηκε με την αριθμ. Α2α/ΓΠ 18033/9.3.2017 απόφαση του Υπουργού Υγείας η πρόσληψη ενός (1) ακόμα επικουρικού ιατρού για δύο (2) έτη.
Κάθε μέρα, όλοι μαζί βάζουμε ένα λιθαράκι για την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας".