Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια στους αυτοκινητοδρόμους

Με συγκεκριμένες προβλέψεις για τις τοπικές κοινωνίες

Στα εγκαίνια του τελευταίου τμήματος του κάθετου άξονας της Εγνατίας Οδού Κομοτηνή - Νυμφαία - Ελληνοβουλγαρικά παραβρέθηκε  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων που αφορούν την εγκατάσταση και άλλων σταθμών διοδίων επί της Εγνατίας Οδού, ο κ. Σπίρτζης ήταν κατηγορηματικός: «Να ρωτήσετε αυτούς ...
που έβγαλαν τις συμβάσεις των αυτοκινητοδρόμων χωρίς κοινωνικά κριτήρια. Κι αυτούς που έκαναν την Εγνατία και δεν έβαλαν 15 χρόνια τα διόδια που έπρεπε να βάλουν, χωρίς συνδέσεις σε καμία τουριστική περιοχή, σε καμία βιομηχανική περιοχή σε καμία πόλη από αυτές που όφειλαν να κάνουν τις συνδέσεις. Με αποτέλεσμα, ένα τεράστιο κόστος να το πληρώνει όλος ο ελληνικός ο λαός και όχι αυτοί που έπρεπε να το πληρώνουν».
Ανέφερε ακόμα ότι η δική του εισήγηση είναι, «σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους να μπουν αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια, με συγκεκριμένες προβλέψεις για τις τοπικές κοινωνίες και για τους πολίτες που ανήκουν σε ιδιαίτερες κατηγορίες και χρειάζεται να τους στηρίξουμε».