Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Το Ζαγόρι στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού της Ουτρέχτης

 Στην έκθεση εναλλακτικού τουρισμού για την πεζοπορία και την ποδηλασία, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, μετείχε ο Δήμος Ζαγορίου. Η συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση ήταν η πρώτη και ο Δήμος διέθετε δικό του περίπτερο μαζί με την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 11και 12 Φεβρουαρίου και στη διάρκεια της έγινε προώθηση του τουριστικού προϊόντος του Ζαγορίου, με διανομή έντυπου και άλλου υλικού από το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, το...
Γεωπάρκο Βίκου-Αώου, αλλά και τουριστικών φυλλαδίων για το Ζαγόρι. Ουσιαστικά, έγινε μια στοχευμένη προβολή του Ζαγορίου σε ότι αφορά τις πεζοπορικές διαδρομές που αφθονούν στην περιοχή και αποτελούν πόλο έλξης για τους λάτρεις του είδους.

 Προβολή και στο Τελ. Αβίβ
Το Ζαγόρι είχε την ευκαιρία να προβληθεί και στην 7η Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ. «International Mediterranean Tourism Market» (ΙΜΤΜ 2017) μέσω του περιπτέρου της Περιφέρειας Ηπείρου. Η κ. Έλσα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου και market manager της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζαγορίου, μαζί με άλλα μέλη της αποστολής από το Ζαγόρι είχαν την ευκαιρία να διανείμουν τουριστικά φυλλάδια και άλλο υλικό προβολής της περιοχής. Όπως σημείωσε η κ. Εξάρχου, είναι σημαντικό ότι θα υπάρξουν περισσότερες πτήσεις από το Ισραήλ, εκτός Αθήνας σε Θεσσαλονίκη και Άκτιο, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το τουριστικό ρεύμα προς την Ήπειρο και ειδικότερα προς το Ζαγόρι, όπου τα τελευταία χρόνια το επιλέγουν να το επισκεφτούν πολλοί Ισραηλινοί.